Plovdiv Jazz Fest се наложи като едно от най-устойчивите събития

...
Plovdiv Jazz Fest се наложи като едно от най-устойчивите събития
Коментари Харесай

Антонио Санчес: Приоритетите в музиката се изкривяват

Plovdiv Jazz Fest се наложи като едно от най-устойчивите събития в града и пристъпва самоуверено към седмото си издание. Макар и към момента в сгънат вид, събитието води със себе си международни имена, а всички концерти ще се проведат в Дом на културата " Борис Христов ".

На 30 октомври четирикратният притежател на " Грами " Антонио Санчес дружно с Таня Алекса ще показа последния си соло албум досега - Bad Hombre, а заглавието идва от изявление на към този момент някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, употребявал думите, с цел да опише нежеланите в страната мексиканци. Санчес е може би най-добре прочут като композитор на номинирания за " Златен глобус " саундтрак към кино лентата " Бърдмен " на Алехандро Иняриту.

Барабанистът и композитор е роден през 1971 година в Ню Мексико. От 90-те аботи с имена като Дизи Гилеспи, Пат Метени, Авишай Коен, Дони Маказлин, Чък Кориа. Следващият му албум излиза напролет на 2022 година, ще включва гост-вокалисти като Трент Резнър (Nine Inch Nails), Дейв Матюс, Кимбра, и " ще е доста надалеч от джаза ".
Започвате да свирите на барабани и пиано от дете. Кога усетихте, че музиката е призванието ви?
Нямам мемоари от живот, в който не съм свирил. С пианото имаше детайл на обвързване, само че с барабаните в никакъв случай - беше като игра, в която имах цялостна независимост. От дребен се интересувах по какъв начин звучи музиката, по какъв начин може да подчертаеш избрани принадлежности, за това огромно въздействие имаха албумите на The Beatles, Rolling Stones, The Who, по-късно Питър Гейбриъл, Rush и The Police. Когато протоколирам, постоянно техните албуми са образецът ми по какъв начин би трябвало да звучат обособените съставни елементи. Обичам нюансите в музиката. В първите си групи в Мексико неумишлено влизах в ролята на продуцент.
Как се поддържат тази непринуденост и непорочност, когато музиката стане специалност?
Трудно, когато си покрит със отговорности, само че може би огромната цел в живота ни е да намерим това, което ни кара да работим, без да го усещаме като работа, даже и когато пристигна допълнително. По-трудно е да запазиш концентрацията си, изключително по време на турне. На моменти целият този живот се усеща като все едно управляваш кола, която се движи на оптималната скорост и няма по какъв начин да я спреш или да слезеш. И въпреки всичко всички компликации се изпаряват, когато си на сцена.
След " Бърдмен " имате още няколко саундтрака, само че не и във филм от сходен сан. Умишлено ли е това?
Филмът беше и благословия, и проклинание. Благодарен съм, че имах този късмет, защото това е необикновено конкурентна среда, за всички в киното аз бях някой, появил се от нищото, до момента в който хиляди биха желали да са мое място. От друга страна, саундтракът сподели доста дребна част от това, което върша, и накара хората да ме свързват главно с нея. В идващите години се усещах като артист, който е непрекъснато канен бъде неприятният в някой филм, а вътрешно знае, че може доста повече. Бях като екскурзиант в Холивуд. Последно работих по индийския филм Harami, който се надявам скоро да стигне до повече хора.
Капитал - брой 42 Също по този начин преподавате музика. Намирате ли разлика в метода, по който се развиват музикантите в този момент и когато вие сте си пробивали път към сцената?
Когато свириш онлайн, всичко завършва за час или два, преподаването е късмет за по-фокусиран и дългогодишен принос, изключително в Мексико, където хората имат по-малко благоприятни условия. Каня също по този начин и задгранични музиканти, селектираме по 80 млади гении всяка година. Много е вдъхновяващо и в това време, изисква невероятна отговорност. Не всеки може да преподава, има огромни експерти, които са ужасни в връзката - за благополучие не съм като учителя от.

Младите са разнообразни, защото светът е друг: през днешния ден всеки може да стартира с видеоуроци по YouTube, а ние се избивахме, с цел да намерим касети и партитури. Има толкоз наличие и предложение, че oсновно предизвикателство пред младите става по какъв начин да разграничат най-хубавата алтернатива за себе си. Сега хората са привикнали бързо да скачат от едно към друго, по същия метод те желаят и бързи резултати от работата си, целите се изкривяват - постоянно граденето на публика в обществените мрежи взима от времето, което би трябвало да се прекара в рационализиране. Естествено от време на време различавам тези черти и в себе си.
На 29 октомври началото на фестивала ще сложи вокалният план " Четири млади дами пеят джаз ", който има постоянно наличие на събитието. Тази година тези дами са Елена Сиракова, Велека Цанкова, Едит Унджиян и Мирослава Тодорова, а репертоарът им ще включва песни от емблематични филми на XX век като " Закуска в Тифани " и " Казабланка ".Програмата приключва на 31 октомври, когато на сцената ще бъде триото на пианиста Брад Мелдоу, който в музиката си съчетава разнообразни въздействия: от рокендрола на 60-те до немската класика, а при започване на кариерата му рецензията го съпоставя с Бил Евънс. Извън независимите си планове, той е свирил в албуми на Уили Нелсън, Даниел Ланоа, Скот Уейланд (Stone Temple Pilots), саундтрак ът на The Million Dollar Hotel на Вим Вендерс, кръстосва пътища и в няколко записа с Антонио Санчес. Finding Gabriel (2019) е награден с " Грами " за най-хубав инструментален джаз албум.Всяка една от трите вечери ще приключи с джем сешън в Bee-Bop Cafe.Билети, условия за влизане и всички детайлности към програмата на
Plovdiv Jazz Fest се наложи като едно от най-устойчивите събития в града и пристъпва самоуверено към седмото си издание. Макар и към момента в сгънат вид, събитието води със себе си международни имена, а всички концерти ще се проведат в Дом на културата " Борис Христов ".На 30 октомври четирикратният притежател на " Грами " Антонио Санчес дружно с Таня Алекса ще показа последния си соло албум досега - Bad Hombre, а заглавието идва от изявление на към този момент някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, употребявал думите, с цел да опише нежеланите в страната мексиканци. Санчес е може би най-добре прочут като композитор на номинирания за " Златен глобус " саундтрак към кино лентата " Бърдмен " на Алехандро Иняриту.
Благодарим ви, че четете Капитал!
Вие употребявате конфиденциален режим на интернет браузъра си. За да прочетете публикацията, би трябвало да влезете в профила си.

Всеки консуматор може да чете до 5 публикации месечно без да има абонамент за Капитал.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Светослав Тодоров
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР