Пловдив избира нов кмет – докато все още е и

...
Пловдив избира нов кмет – докато все още е и
Коментари Харесай

Пловдив: Култура и скандали в навечерието на вота

Пловдив избира нов кмет – до момента в който към момента е и Европейска столица на културата. Ехото от абсурда поради цената на церемонията по откриването отеква и до през днешния ден. Девет месеца след откриването, прокуратурата към момента мълчи за инспекцията по какъв начин са били изхарчени няколко милиона лв.. Според Агенцията за държавна финансова ревизия има позволени нарушавания.

2,2 млн. лева – толкоз оповестиха уредниците, че коства откриването. Проверка на финансовата ревизия, която завърши преди дни, обаче сподели, че платените по договорите пари са много повече – с 1 милион повече.
Бляскаво разкриване на „ Пловдив 2019 ” (ОБЗОР) Хиляди гледаха спектакъла "Ние сме всички цветове "
Според шефа на Фондация „ Пловдив 2019” Светлана Куюмджиева погрешно харчене на пари не е имало: „ Това се разпределя по възнаграждения на актьори, по възнаграждения на самата компания, която извършва самото събитие, спомагателни към този момент разноски свързани с логистика, с превоз и с контейнери”.
Снимка: bTV
Германската компания реализатор, която завоюва състезанието, регистрира, че с изключение на за сцената, са имали и спомагателни разноски. „ Трябваше да платим хонорарите на самите актьори, транспортни разноски, платихме на техническия екип специалисти от Германия – всичко това не е безплатно”, изясни арт шефът Свен Сьорен Байер.
Европейска столица на културата: Общинският съвет желае доклад по какъв начин се харчат парите Общинският съвет в Пловдив ще прегледа и предлагането за премахване от служба на артистичния шеф Светлана Куюмджиева
Все отново АДФИ откри нарушавания – 7. Проверила е всички 43 контракта, свързани с церемонията по откриването.
Сред засечените нередности – записвани тенденциозни механически характерности по този начин, че да завоюва съответен реализатор или артикул. Пропуски има и при документите. Съставени са 2 акта.
Снимка: Twitter
Оказва се че при бюджет в пъти по-голям от този на Пловдив – италианският град Матера (другата европейска културна столица на 2019 г.), харчи същата сума за откриване… само че за 4 подиуми – въпреки и не по този начин грандиозни като пловдивската. Откриването там коства 1,6 млн. евро или съвсем 3,2 млн. лв..
И италианският град Матера става европейска столица на културата за 2019 година Той ще носи тази купа паралелно с Пловдив, където церемонията по откриването беше на 12 януари
Сравнявайки като дял от разноски излиза, че ние сме насочили за откриването съвсем 15 % от целия бюджет за културни събития, до момента в който италианците са похарчили едвам 3,5%.
Милчо Левиев – да се откажеш от купата „ почетен жител на Пловдив ” поради локалната администрация Джазменът сподели, че се усеща персонално обиден, тъй като при представянето на Пловдив за европейска столица на културата нито един път не е упоменато името му
В таблицата с пловдивските разходи прави усещане, че са платени съвсем 23 хиляди лв. за музикален контрол. 30 хиляди лв. за 14 3-метрови букви и съвсем 60 хиляди за костюми.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР