Пловдив има възможност да поеме нов дълг, защото е единствената

...
Пловдив има възможност да поеме нов дълг, защото е единствената
Коментари Харесай

Пловдив може да вземе нов дълг, с най-малко заеми от големите общините в страната е

Пловдив има опция да поеме нов дълг, тъй като е единствената огромна община в България с минимум заеми. Това съобщи зам.-кметът по финанси Величко Родопски по време на публичното разискване за пренасочването на парите от пробива под Водната палата за дотъкмяване на Зоологическата и Дондуковата градина в града.

По думите му, задълженията на Общината все още възлизат на общо 109 565 000 лева С новия заем на стойност 9 500 000 лв., общо дълга ще доближи 119 065 000 лева Според Родопски от тези пари до момента са употребявани 46 565 000 лева и остават неусвоени 63000000 лева

Граждани, присъстващи на публичното наказание, показаха несъгласието си зоопаркът в града да се довършва с плануваните за това от заема 5, 7 млн. лв. и предложиха те да се пренасочат за кино " Космос ". Те обаче поддържаха реконструкцията на Дондуковата градина.

Очаква се администрацията на база публичното разискване, което ще продължи още месец с изпращане на отзиви и рекомендации от жителите до локалната администрация, да се вземе решение какво да се финансира с парите от неслучилия се пробив под Водната палата.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР