Пловдив има осигурени достатъчно тестове за учениците за следващата и

...
Пловдив има осигурени достатъчно тестове за учениците за следващата и
Коментари Харесай

РУО Пловдив: Има осигурени достатъчно тестове за учениците

Пловдив има обезпечени задоволително проби за учениците за идната и последващата седмица. Това сподели на брифинг след съвещание на Областния спешен щаб, шеф на РУО-Пловдив, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

С тях ще бъдат тествани учениците, които имат присъствено образование на 7 февруари и по-късно на 14 февруари. " Получихме 68 000 теста, като имаме увещание, че във вторник, или сряда, ще получим още двойно повече – към 136 000 теста, с което ще бъде обезпечено тестването на всички възпитаници в региона “, сподели още Пакова.

Тези класове, които преди ваканцията учеха присъствено, остават още веднъж по този начин. Това са, с изключение на началния курс, и учениците от 7, 10 и 12 клас, защото им предстоят изпити и национални външно оценяване. Другите ще се учат в условия на ОРЕС.

уточни още, че преди ваканцията е имало заболели учители, само че в този момент се надяват те да са намалели. Това ще се види в понеделник. Когато има болни учители, шефовете вършат всичко допустимо, с цел да обезпечат заместници. Всеки понеделник в РУО се подават данни за карантинирани паралелки. Този понеделник ще има настоящи такива данни.

" Бройката е динамична. Всеки ден има отчети на шефове, които препращаме към МОН за паралелки, чиито родители са изявили предпочитание за онлайн образование “, сподели още Пакова.

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР