Пловдив гордо носи титлата Европейска столица на културата. Най-старият град

...
Пловдив гордо носи титлата Европейска столица на културата. Най-старият град
Коментари Харесай

Пловдив - Европейска столица на романтиката и ремонтите

Пловдив гордо носи купата Европейска столица на културата. Най-старият град в Европа е родно местенце на безчет надарени художници, фамозни скулптори, велики музиканти, даровити учени, математици, шахматисти, сполучливи спортисти и още куп хора оставили на страната и дали на света парченце от творчеството си.

Не би трябвало да забравяме, обаче, и тези пловдивчани, които всекидневно изненадват града с дребни, само че впечатляващи творби. Един подобен би могъл да бъде и този, чието дело „ I love Angela “ лежи на централния площад. С помощта на черен спрей създателят е надраскал любовното обръщение върху един от многото бетонни блокове, стоящи на Главната.

Някои ще възприемат постъпката му като възмутителна и биха го подлагали на критика. Други несъмнено ще подходят с усмивка към делото му.

Това, което мощно би обединило пловдивчаните, обсъждащи творбата, е негодуванието им към разкопания централен площад. Затова едно е несъмнено, като се изключи че градът под тепетата носи гордо купата Европейска столица на културата, напълно умерено може да се назова и Европейска столица на ремонтите, а с помощта на „ I love Angela “ и на романтиката.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР