Пловдив. Елитната войскова част от Българската армия, каквито са Специални

...
Пловдив. Елитната войскова част от Българската армия, каквито са Специални
Коментари Харесай

Вицепремиерът Валери Симеонов: Елитната войскова част „Специални сили” трябва да бъде добре обезпечена

Пловдив. Елитната войскова част от Българската войска, каквито са „ Специални сили ”, би трябвало да бъде добре обезпечена с финанси и механически средства. Това сподели пред публицисти в Пловдив вицепремиерът Валери Симеонов, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” – Пловдив . Според Симеонов, в този момент нашите специфични сили отстъпват на своите сътрудници от НАТО във връзка с застраховане със уреди за нощно виждане и специфични защитни средства. „ Това е остаряла болежка на бригадата, само че ние ще се опитаме съгласно опциите на бюджета на Министерството на защитата да ги обезпечим и освен тях ”, сподели още Симеонов.
По думите му е належащо непрекъснато възобновяване на въоръженията и непрекъсната методична подготовка на армията ни, с цел да бъдем подготвени за „ неприятни изненади ”, защото никой не може да планува в актуалната не изключително предвидима конюнктура, по кое време ще избухне война.
Валери Симеонов се опита да изясни изявлението на съдружния си сътрудник и министър председател Бойко Борисов от през вчерашния ден. „ Аз виждам в това изявление един по-добър аспект, че е напълно естествено когато една страна се приготвя за война, целият бюджет да бъде преориентиран към защитата, само че в този момент обстановката не е такава “, сподели Симеонов.
Цветана ТОНЧЕВА

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР