Пловдив е първи, Варна и Плевен се състезават за такова

...
Пловдив е първи, Варна и Плевен се състезават за такова
Коментари Харесай

Бургаската детска болница ще е втората по рода си в страната, спор се води за други две

Пловдив е първи, Варна и Плевен се състезават за такова регионално лечебно заведение, а националният план се бави съществено

В последния си работен ден за годината Народното събрание утвърди 35 млн. лева за построяването на детската болница „ Св. Анастасия “ в Бургас през държавния бюджет за 2024 година В същото време настана спор сред депутатите към националната детска болница , чийто градеж не може да стартира от години поради разнообразни неразбории.

В тази връзка представители на ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи внесоха проекторешение, което да форсира процеса по нейното създаване. То бе обявено и на ексклузивен брифинг.

На него кореспондент на „ Флагман “ попита до каква степен бъдещото лечебно заведение в Бургас може да замести националния план и по какъв начин то се вписва в цялата скица с детските лечебни заведения у нас. Отговор даде ръководителят на парламентарната Комисия по опазване на здравето Костадин Ангелов от ГЕРБ, който е някогашен отраслов министър в държавното управление „ Борисов 3 “. Ангелов посочи ролята на бургаския кмет Димитър Николов.

„ Детската болница в Бургас е план, който е с районно значение. Много е значимо. Поздравление за господин Николов и за неговия екип “, съобщи депутатът от ГЕРБ.

Той обаче добави: „ Тази болница няма по какъв начин да замести националната детска болница заради редица аргументи, най-много поради отстоянието й от всички други медицински институции, свързани с детското опазване на здравето, които се намират в София. Но тя ще бъде доста значим детайл от районната инфраструктура . Вие допускам сте осведомени с нашата стратегия. Там сме записали построяването на националната детска болница и още три детски лечебни заведения. Две от тях към този момент са подготвени. Едната е в Пловдив, втората – в Бургас стартира строителството. Остава да обсъдим четвъртата във връзка с Варна или Плевен. Все още се водят разговори сред двата града – къде да бъде разположена. “

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР