Пловдив е най-доброто място да се завърши висше образование в

...
Пловдив е най-доброто място да се завърши висше образование в
Коментари Харесай

Пловдив е най-доброто място за висше образование в 12 направ...

Пловдив е най-хубавото място да се приключи висше обучение в 12 професионални посоки от общо 52, в които образоват 52 университета у нас. Това значи, че предлага най-високо качество на подготовка в 23% от сферите, застъпени в системата на висшето обучение в България.

Университетите под тепетата резервират миналогодишните си лидерски позиции в 10 области, само че прибавят към тях още две. Освен по медицина, МУ-Пловдив тази година излиза отпред  и в „ Обществено здраве “ дружно с МУ-София. А АМТИИ се връща отпред в класацията по „ Теория  на изкуствата “ и заема първото място дружно с Нов български университет, откакто предходната година отстъпи единствено на точка от него и зае втората позиция.

Това демонстрират резултатите за 2022 година от Рейтинговата система на висшите учебни заведения в България. Тя класира вузовете, отчитайки 100 знака, които мерят равнището в разнообразни аспекти, в това число образователния развой, образователната среда, социално-битовите и административните услуги, научната работа, престижа, реализацията на пазара на труда, приходите и районната значителност.

Филиалът на Техническия университет в Пловдив резервира първата си позиция в 6 професионални посоки: " Електротехника и електроника " ; " Енергетика " ; " Комуникационни и компютърни технологии " ; " Машинно инженерство " ; " Общо инженерство " ; " Транспорт и мореплаване ".

Аграрният университет още веднъж е N1 по „ Растениевъдство “ и „ Растителна отбрана “.

УХТ резервира лидерското си място в „ Хранителни технологии “.

Медицинският университет  е първи в областите „ Медицина “ и „ Обществено здраве “.

АМТТИ също има едно водещо място – по „ Теория на изкуствата “.

Очаквайте детайлности

 

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР