Пловдив днес остава без градски транспорт. Пловдивчани да се приготвят

...
Пловдив днес остава без градски транспорт. Пловдивчани да се приготвят
Коментари Харесай

Пловдив днес без градски транспорт. Задава ли се колапс в трафика на града?

Пловдив през днешния ден остава без градски превоз. Пловдивчани да се подготвят с изключение на за затруднено придвижване по Асеновградско шосе, Карловско шосе и Голямо Конарско шосе, където представители на транспортния отрасъл ще проведат ефикасни протестни дейности през днешния ден, само че и за цялостен колапс в трафика на града. Гаражите на автобусните превозвачи ще бъдат блокирани от привозвачите на тирове, разбра GlasNews.

Припомняме, поради проваления разговор с държавното управление и автобусните превозвачи оповестиха, че още веднъж излизат на митинг, само че на 18 май.

„ На 18 май сме оповестили прекъсване на целия автобусен превоз в страната и блокиране на безусловно всички транспортни връзки. Това не може да продължава – администрацията да се подиграва с нас “, разгласи в изявление Магдалена Милтенова, ръководител Конфедерацията на автобусните превозвачи.

Това се случи откакто Конфедерацията и други браншови организации на превозвачите напуснаха среща с премиера Кирил Петков и министри, афектирани от думи на министър-председателя. По-късно изтече и запис от срещата, от който стана ясно какви реплики са си разменили двете страни.

В същото време се оказва, че и таксиметровите транспорти ще се включат в националния митинг на транспортния бранш поради високите цени на горивата и неналичието на транспортни политики в България. Кога и по какъв начин ще стане това, представители на Националния таксиметров профсъюз, Таксиметрово съдружие " Боляри` - Велико Търново, Сдружението на таксиметровите водачи – Ямбол, Сдружение „ Такси “ - Варна, и Националната асоциация за отбрана на превозвачите и таксиметровите водачи в Пловдив ще разгласят на своя конференция по-късно през днешния ден.

Припомняме, обединеният транспортен отрасъл ще организира ефикасни протестни дейности в цялата страната.

Браншът ще изрази своето неодобрение от " неналичието на държавни ограничения за преодоляване на икономическата рецесия в София, Пловдив, Бургас, Русе, Видин, Благоевград, Кулата, Калотина и Свиленград. В други обитаеми места като Варна, Смолян, Стара Загора, Плевен, Чирпан и други градове, представители на транспортния бизнес също са се самоорганизирали. Те не са членове на формалните неправителствени транспортни организации. Информация и отговорност за техните дейности носят самите компании по места ", оповестиха от Съюза на интернационалните превозвачи.

Програмата в София планува:

08:00 часа Събиране на транспортните средства на входа на София при Автомагистрала Тракия

09:00 часа Тръгване на камионите

09:30 часа Тръгване на рейсовете

10:30 часа Шествие на камиони по маршрут Автомагистрала Тракия - Казичене – Ботевградско шосе и назад

11:30 часа Представяне на съответните претенции – ларгото пред Министерски съвет

В останалите градове, мирните митинги ще се проведат в централната градска част. Движението няма да бъде прекратено, само че ще бъде затруднено, по тази причина от Съюза на интернационалните превозвачи се извиняват авансово и припомнят, че изразяването на тяхното неодобрение не е политическо, а икономическо и обществено. От цената на превоза зависи цената на всяка стока и услуга, която всеки българин заплаща.

В стачните дейности ще вземат присъединяване чиновници и служащи на Асоциация на българските предприятия за интернационалните транспорти и пътища (АЕБТРИ), Българската асоциация на сдруженията в автомобилния превоз, Българско обединяване на водачите, Европейски транспортен клъстер, Камара на автомобилните превозвачи в България, Конфедерация на автобусните превозвачи, Национално съдружие на Българските превозвачи и Съюз на интернационалните превозвачи ".

Очаквайте детайлности!
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР