Пловдив, Бургас и Добрич са сред отличените в конкурса "Екообщина

...
Пловдив, Бургас и Добрич са сред отличените в конкурса "Екообщина
Коментари Харесай

Пловдив, Бургас и Добрич са сред отличените в конкурса Екообщина 2018

Пловдив, Бургас и Добрич са измежду отличените в състезанието "Екообщина 2018 ". Церемонията се състоя във Френския институт в столицата.

Конкурсът е проведен от френското посолство в партньорства с Министерството на околната среда и водите и Министерството на районното развиване и благоустройство и е под патронажа на президента. Наградите бяха връчени от дипломат Ерик Льобедел, заместник-министърът на околната среда Атанаска Николова и заместник-министърът на районното развиване Деница Николова.

Пловдив е награден в категория "Устойчиво ръководство на битовите боклуци " като община с население над 40 000 души. В същата категория оценката за община с население под 40 000 жители бе отличена община Павликени.
В категория "Устойчиво ръководство на водите " през тази година има единствено един печеливш община Етрополе.

В категория "Енергийна успеваемост на постройките " отличената огромна община е Добрич, в подкатегорията за дребна община завоюва община Кнежа.

Отличени за "Устойчиво ръководство на обществените пространства " е Бургас при огромните общини и Чипровци при тези с население под 40 000 души.

За първи път бяха наградени и неправителствени организации в новата категория "Спорт и гражданско общество ". Отличията бяха връчени на Ruse Go от Русе и "Черно море ултра " от Варна.
Посланик Льобедел уточни, че идната година в състезанието ще има още една нова категория, която ще е обвързвана с цивилен начинания, разработващи просветителни планове за стабилно развиване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР