Пловдив. 2018 година беше сполучлива за администрацията на район Южен“,

...
Пловдив. 2018 година беше сполучлива за администрацията на район Южен“,
Коментари Харесай

Борислав Инчев, кмет на район „Южен“ в Пловдив: 2018 година беше сполучлива, но слаба от гледна точка на реализацията на изготвени проекти

Пловдив. 2018 година беше сполучлива за администрацията на регион „ Южен “, само че слаба от позиция на реализацията на направени планове. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Пловдив Борислав Инчев, кмет на регион „ Южен “ в Пловдив. „ На първо място, ние поставихме сериозен акцент върху построяването на детски площадки в региона – един недостиг, който и към сегашния миг към момента е огромен. Но през 2018 година действително регионът се снабди с пет нови места за игра на децата. Още при започване на годината ние изведохме това като наш главен приоритет, като за задачата съвсем 50% от средствата, с които разполагахме, бяха ориентирани точно към такива вложения – в построяването тук-там за игра на децата. Постарахме се и да върнем към живот парк „ Източна Румелия “. Преди няколко месеца мястото се използваше за разхождане на домашни любимци. Освен детската площадка, която се построи там, успяхме да възстановим осветлението, да инсталираме пейки, да сложим няколко беседки и реализирахме мероприятия, с които най-сетне върнахме живота в този парк. Посадиха се и значително нови дървета. Предстои монтирането на ограда и слагането на маса за шах. Този парк в действителност стартира да се обрисува като едно желано място от хората за отмора “, разяснява Борислав Инчев.
Районният кмет уточни, че през 2018 година се е подчертало и върху построяването на ново улично осветяване на територията на региона. „ Все още има малко повече от 20 места – улици и елементи от улици, които нямат улично осветяване ", сподели още Инчев.
По отношение на уличните поправки, осъществени в регион „ Южен “ през отминаващата година, той акцентира, че за първи път е имало гласувани с приемането на бюджета целеви средства за кв. „ Коматево “, които да се разходват за поправки, за възобновяване и създаване на пътната инфраструктура. „ Цялостно беше реконструирана ул. „ Лозарска “, която беше в извънредно тежко положение. Едновременно с това, ние като районна администрация също съсредоточихме запас в запълване на дупки в целия квартал, в построяването на площадка за игра на децата и площадка за разхождане на домашни любимци. През 2018 година кв. „ Коматево “ имаше своите положителни и хубави моменти “, разяснява районният кмет.
По думите му за пръв път от 3 години насам може да се каже, че районната администрация се е справила извънредно добре със запълването на дупките и с поддържането на уличната мрежа в останалата част от регион „ Южен “. „ Разбира се, има какво още да се прави, само че със средствата, които ни бяха отпуснати с решение на Общинския съвет, ние успяхме да влезем във вътрешнокварталните улици, в междублоковите пространства – в тези дребни пътни артерии, които до момента не успяваха да попаднат в нашия фокус заради липса на средства. Сега за пръв път мога да кажа, че ние сме подходили относително отговорно към хората и сме по-малко задължени към тях. Ако зимата не бъде доста тежка, ние както през зимните месеци, по този начин и при започване на пролетта, ще имаме нови акции и нови акции, посредством които настоящо ще поддържаме пътната мрежа и ще запълваме появилите се дупки “, уточни Борислав Инчев.
Тони МИХАЙЛОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР