Пловдив – Европейска столица на културата 2019“ е национален проект,

...
Пловдив – Европейска столица на културата 2019“ е национален проект,
Коментари Харесай

Кметът Иван Тотев: „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“ работи за имиджа на България

„ Пловдив – Европейска столица на културата 2019 “ е народен план, който да работи за имиджа на България, а в частност и на нашия град “, бяха думите, с които кметът на Пловдив Иван Тотев се обърна към участниците в двудневния Есенен колоквиум „ Дигитална сигурност и просвета, културно-историческо завещание и цифровизация “.
 ivan_totev_forum-1  ivan_totev_forum-3  ivan_totev_forum-5  ivan_totev_forum-7  ivan_totev_forum-9
Той се организира в града под тепетата по самодейност на Жени ГЕРБ и фондация „ Конрад Аденауер “. В презентацията си за подготовката на града като Европейска столица на културата през 2019-а  кметът  заяви упованията си посредством силата на културата да настъпи дух на смяната, като се решат редица градски проблеми и се реализира стабилно развиване. „ Предвидили сме фестивали, карнавали, концерти, изложения и куп атрактивни събития, само че по-важното за нас е да създадем жителите щастливи посредством силата на културата и да реализираме цели от директна икономическа изгода “, уточни  Тотев.

Към момента Пловдив се посещава годишно от към 1 милион туристи и се осъществят близо 500 хиляди нощувки, което е двойно повече спрямо 2011 година, само че задачата е през 2019 година  градът да посрещне 2 милиона туристи и да доближи 750 000 нощувки. „ Цялата културна стратегия и събитията, които вършим, трансформирането на градски зони  с благоприятни условия за по-хубав живот, е от основно значение за развиването на разнообразни нови промишлености в Пловдив. През последните години привлякохме доста младежи в сектора и високотехнологичните производства. За един град е значимо да има работа, само че единствено това не е задоволително, би трябвало да е и привлекателно място за живот с добра инфраструктура и просвета. Именно за това ще способства точно семейството ни като Европейска столица на културата през 2019 година “, добави кметът на Пловдив инж. Иван Тотев. Той не пропусна да благодари за поддръжката на страната в лицето на държавното управление и премиера Бойко Борисов, както и на българските представители в Европейския парламент, които правят оценка огромното значение и споделят популяризирането на идеята „ Пловдив – Европейска столица на културата 2019 “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР