Площад Вацлав Хавел ще има в центъра на София, стана

...
Площад Вацлав Хавел ще има в центъра на София, стана
Коментари Харесай

Площад Вацлав Хавел ще има в центъра на София

Площад " Вацлав Хавел " ще има в центъра на София, стана ясно във вторник откакто решението бе признато единомислещо от Постоянната комисия по просвета и обучение към Столичния общински съвет (СОС). Той ще бъде разположен на площадчето, където се другар ул. Шипка, бул. " Евлоги и Христо Георгиев " и ул. " Проф. Асен Златаров ".

Площадът ще стане дефинитивно факт, в случай че и в неделя мине дефинитивно ситото на СОС.

Докладът с предлагането е на кмета на регион Средец Трайчо Трайков. Той посочи, че концепцията е взаимна със " Софийски спорен конгрес ".

" Идеята пристигна дружно с представители на Софийски спорен конгрес и търсихме уместно място. Това пространство - малко площадче, където се събират трите улици е уместно. Там има прекрасен градски дух и подхожда на облика на Хавел, което той съставлява като живот и завещание. София има потребност от това. Споделих концепцията авансово и се обадиха хора и организации, които да оказват помощ с труд и средства, има сериозна поддръжка на концепцията ", сподели Трайков.

" Чест е за България макар тоталитарния комунистически режим да е една от страните, където през 1988 година се провежда подписка за освобождението на Хавел от пандиза ", добави Трайков.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР