Площад Свети Петър в Рим няма да бъде украсен с

...
Площад Свети Петър в Рим няма да бъде украсен с
Коментари Харесай

Няма да има цветя на великденската меса в Рим

Площад " Свети Петър " в Рим няма да бъде декориран с нидерландски цветя по време на великденската меса , както повелява традицията, в миг, когато всевъзможни събирания в Италия са неразрешени поради ковид, съобщи Франс прес.

" Ситуацията, обвързвана с ковид в Италия, е много сериозна. След съвещания с всички заинтригувани страни взех решение да анулира украсата от цветя на площад " Свети Петър " на Великден тази година ", съобщи в Туитър Паул Декерс, занаятчия цветар, който е претрупан с плана.

Площад " Свети Петър " обичайно бива декориран в неделята на Великден с десетки хиляди цветя - лалета, нарциси, рози или орхидеи, предоставени от Нидерландия. Това е традиция, която трябваше да бъде спазена за 35-а поредна година този Великден.

" За първи път няма да го създадем, което е тъпо... само че събитията са форс мажорни ", сподели през днешния ден Декерс пред нидерландското публично радио Ен Пе О Радио 1, като изрази съмнение, че тържествената меса за Възкресение Христово, планувана за 12 април, може да бъде анулирана.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР