Площад Независимост в София е заключен между Министерския съвет, Президентството

...
Площад Независимост в София е заключен между Министерския съвет, Президентството
Коментари Харесай

Как се поддържа Независимост?

Площад " Независимост " в София е заключен сред Министерския съвет, Президентството и Народното събрание - едно от най-емблематичните места за България. Екипът на " Денят стартира " се срещна с хората, които са отвън прожекторите на огромните събития, само че от тях зависи най-важното място в страната да е чисто и зелено. Вижте кой поддържа чистотата и свежестта на " Независимост " -та в репортажа на Боряна Черганова и оператора Натали Янакиева.

София
Българска национална телевизия: На площад " Независимост " се намираме, вие сте водачът на една от машините, които почистват жълтите павета.
Деян Куков: Да, аз съм, този който разчиствам тук и Витошка също, пред Президентството също и Народния спектакъл. Чистим, когато е мръсно, само че то съвсем постоянно хората не пазят. Някой път пазят. Когато има протест, някой път е чисто, някой път не.
Преди да стигне дотук, Деян Куков е карал кола за спешна помощ в най-тежкия бранш - реанимация, след това и рейс. Като дребен мечтаел да лети в Космоса и да е водач. Животът си има своите способи да реализира фантазиите на хората, и в този момент Деян пилотира, само че не ракета, а машина, с която почиства един от значимите площади в страната - този на Независимостта.

Деян Куков: 5-ца имах, доколкото си припомням, по история, само че в този момент те са доста събития. Доколкото знам, преди доста години, нали, предишния век - хиляда деветстотин и коя беше там, Великите страни и сили ни афишират за самостоятелни и това е съгласно мен добре, не знам в този момент, самостоятелни сме. Все отново има по-велики сили от нас, нищо че сме самостоятелни, не сме толкоз огромни, просто сме една шепа страната, не знам, би трябвало да сме самостоятелни съгласно мен. Аз съм самостоятелен. Не, подвластен съм, дотолкоз, щото нямам моя персонална работа - бизнес и по този начин, на работа съм въпреки всичко, подвластен съм от тези хора, само че виждам да се оправям добре и мисля, че като се оправя човек добре с всичко, си е обикновено.
Чистота в връзките, отговорност и почтеност, това е нужно съгласно Деян, с цел да се поддържа независимостта. Шефът на Деян Иво Христов също намира огромна връзка сред поддържането на площада и на независимостта на страната ни. Той следи изкъсо да няма даже тревичка, поникнала по жълтите павета.

Българска национална телевизия: Пазим ли си площада и респективно независимостта?
Иво Христов: Площада несъмнено си го пазим, за независимостта - сигурно.
Българска национална телевизия: Какво е за вас независимостта?
Иво Христов: За мен това е отвоювано нещо.
Как се поддържа Независимостта се опитваме да разберем и от Кирил, който от три години, дружно с сътрудниците си, се грижи площадът да има зеленина и живот. Хващаме го в миг, когато подменя следващото счупено дръвче.

Кирил Димитров: Трябва да се поддържа, би трябвало да се полива, би трябвало всичко да се направи. Смисълът ми е, че като ги засаждаме, има вандали, чупят. Не знам защо го вършат, само че... За да поддържаме независимостта, това значи, че би трябвало да сме взаимни, това е, би трябвало да сме взаимни. Всички хора би трябвало да се почитат, да не се разделяме, да няма различия сред общества.
Кирил, Иво и Деян пазят площада на Независимостта чист всеки ден и се гордеят с това.
Още по тематиката 109 години от оповестяването на независимостта на България
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР