Плодовете и зеленчуците са съществена част от здравословното хранене, защото

...
Плодовете и зеленчуците са съществена част от здравословното хранене, защото
Коментари Харесай

Защо да ядем плодове и зеленчуци по три пъти на ден

Плодовете и зеленчуците са основна част от здравословното хранене , тъй като с тях си набираме огромна част от нужните витамини, минерали и други хранителни субстанции.

Често обаче съумяваме да пренебрегнем тяхната консумация, тъй като в бързината обядваме един сандвич или все нямаме време да си обелим една ябълка. А в това време не стопираме да се заричаме да ядем повече плодове и зеленчуци...

И е добре да го вършим освен на думи, тъй като в случай че консумираме незадоволително количество от тях, вредите за организма са на разположение.

Дефицит на потребни субстанции

Трябва да консумираме плодове и зеленчуци най-малко два-три пъти на ден. Ако не изпълняваме това изискване е много евентуално да имаме недостиг на витамини и минерали, без които организмът не може да действа на цялостни обороти.

Докато някои от тях можем да си набавим с останалите храни, които консумираме, тялото ни още веднъж ще усети неналичието на по този начин значими антиоксиданти.
 Снимка 452626

Стомашни проблеми

Освен на витамини и минерали, плодовете и зеленчуците са доста богати и на фибри, които имат позитивен резултат върху стомаха. Те съдържат и целулоза, която понижава доста опцията да страдаме от запек да вземем за пример.

Риск от онкологични болести

Той се покачва, в случай че не консумираме задоволително плодове и зеленчуци. Никоя храна не може да ни защищити от рак, само че антиоксидантите, като витамини С и Е, както и каротеноидите, пазят клетките от рисковите свободни радикали.

Повече килограми

Ако не ядем задоволително плодове и зеленчуци, евентуално акцентираме на по-вредни, мазни и висококалорични храни. Това значи, че сме предразположени към затлъстяване. А в случай че сменяем тези храни с даровете на природата, ще е доста по-лесно да поддържаме форма, даже и без диети и спортни режими, написа The Healthy.
 Снимка 452577

Диабет

Рискът от развиване на диабет е обвързван директно с покачването на тегло и потреблението на нездравословни храни. Той също се редуцира, в случай че в менюто си прибавим доста повече плодове и зеленчуци.

Зеленолистните зеленчуци, карфиолът и броколите, както и малините, ягодите, къпините и други сходни плодове се считат за най-подходящи за попречване на риска от диабет. А в случай че към този момент сме диагностицирани с него, можем единствено усложним положението си, в случай че не хапваме плодове и зеленчуци по няколко пъти дневно.

Кръвно налягане

Повечето плодове и зеленчуци са богати на калий, калций и магнезий, които съумяват да обезвреждат отрицателния резултат на натрия, който се показва и в повишение на кръвното налягане.

Депресия

Храната, която консумираме, има директен резултат и върху психологичното ни здраве. Според разнообразни проучвания, хората, които употребяват повече плодове и зеленчуци, имат по-малък риск от развиване на депресивни положения за разлика от тези, които натъртват на модифицираните храни и месото.
 Плодовете, зеленчуците и най-здравословният метод да преборим депресията
Най-здравословният метод да преборим депресията

Особено необходим през есента

Основната причина за това е в недостига на витамини от групата В, в частност В6. Него можем да преборим с доста плодове и зеленчуци.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР