Плодовете и зеленчуците може да не са ви любими и

...
Плодовете и зеленчуците може да не са ви любими и
Коментари Харесай

Какво се случва в тялото, ако не ядете достатъчно плодове и зеленчуци

Плодовете и зеленчуците може да не са ви обичани и да не наблягате на тях в общоприетия си метод на хранене, само че те са жизненонеобходими. Ако не консумирате задоволително от тяхното многообразие, рискувате тялото ви да стартира да демонстрира разнообразни признаци на дефицити на витамини, минерали, фибри, антиоксиданти и всички тези потребни субстанции, съдържащи се в плодовете и зеленчуците.

Какво се случва в тялото, в случай че не ядете задоволително плодове и зеленчуци?

Появяват се дефицити на витамини и минерали

Плодовете и зеленчуците съдържат значими за здравето хранителни субстанции, каквито са витамините и минералите. Без тях редица функционалности и процеси в организма са немислими. Ако постоянно пренебрегвате плодовете и зеленчуците, и те участват доста рядко в менюто ви би трябвало да знаете, че за здравословно се смята консумирането на 3 порции зеленчуци и 1 порция плодове дневно. С плодовете не се прекалява поради богатото съществуване на захари в тях.

Може да развиете храносмилателни проблеми

Без плодове и зеленчуци обработката на храната се затруднява. Възможно е да се появи непрекъснат запек, който да ви мъчи с дни. Има немалка възможност да се появят хемороиди и дивертикулоза. Тези храносмилателни проблеми се дължат на бедната на фибри храна. Червата се нуждаят от фибрите, с цел да обработват признатата храна. Не ги лишавайте от тези субстанции.

Рискът от рак се повишава

Според Американския институт за изследване на рака, няма съответна храна, която да ви защищити от рак, само че растителните храни несъмнено повлияват позитивно този риск, като го намаляват. Това свойство плодовете и зеленчуците дължат на антиоксидантите, витамините С и Е, бета-каротина, които всички заедно се борят против свободните радикали и окислителните процеси в клетките.

Може да напълнеете

Ако вместо на плодовете и зеленчуците наблягате на други храни, шансът диетата ви като цяло да е висококалорична е огромен. Ето за какво може да напълнявате без да го осъзнавате.

Рискът от диабет се покачва

Напълняването се свързва с нараснал риск от диабет. Освен това, в случай че не ядете задоволително плодове и зеленчуци, организмът ви страда от недостиг на антиоксиданти, фибри, минерали, витамини, които понижават заплахата от пораждане на метаболитен дисбаланс, а оттова и диабет.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР