Плейофите на родната Първа лига са в разгара си. В

...
Плейофите на родната Първа лига са в разгара си. В
Коментари Харесай

Как ЦСКА може да стане още по-силен?

Плейофите на родната Първа лига са в разгара си. В рамките на няколко седмици са сбити поредност тежки тествания и дължината на аварийна пейка стартира да играе все по-важна роля. Някои от тимовете си патят съществено, тъй като не разполагат с качествени заместници на титулярите си. Понякога едни и същи играчи съумяват да изнесат поредност от мощни мачове, само че футболната причинност сочи друго. " Свежите крайници " са решавали не една и две трофеи. В жанр Федерико Македа от Манчестър Юнайтед, който с головете си добави скъпи точки за шампионския сезон преди десетилетие.

ЦСКА притегли единствено един футболист през зимата. Защитникът Нуно Томаш , който дебаркира на " Армията " от Белененсеш. А това коства титулярното място на Божидар Чорбаджийски. Юношата на клуба остана в съзнанието на почитателите с няколко фрапантни неточности през последните 12 месеца. Другата алтернатива в сърцето на защитата - Стивън Перейра, също се издъни и оттогава е жигосан. Случи се в последното издание на Вечното дерби, когато бранителят заби топката във вратата на безпомощния Витаутас Черниаускас. В момента Нуно е чартърен в Борисовата градина и е доста евентуално управлението на " алените " да го притегли за непрекъснато. Подобна бе обстановката с голмайстора Али Соу. Реализаторът игра цяла есен със статут на преотстъпен от италианския Киево, а през зимата парафира за непрекъснато.
 Снимка 410031
Източник:

През лятото можем да чакаме по-мащабна селекция - поради късното назначение на Любослав Пенев за старши треньор. Ел Голеадор пропусна цялата зимна подготовка на тима и пое ЦСКА едвам седмица преди подновяването на Първа лига. Така той нямаше време да селектира подобаващи попълнения. Много е евентуално в идните месеци да бъдат потърсени нов бранител, разиграващ халф и централен нападател. Трите позиции, на които " армейците " имат потребност от укрепване.

Вече маркирахме актуалните централни бранители в клуба. В ляво от тях играе бразилецът Жеферсон , който не вдъхва убеденост с наличието си на терена. Във значимите мачове се показва нерешително и през зоната му минават съвсем всички противникови офанзиви. Нека си напомним второто полувреме против Лудогорец в Разград (0:0), когато верните му отигравания се брояха на пръсти. Преди година по това време пък си изкара 2 жълти картона на " Лудогорец сцена " единствено в границите на 2 минути, оставяйки съотборниците си с човек по-малко в основен миг. Завърна се в игра за плейофния мач против Верея, а още идващия кръг в дербито с Левски... още веднъж си изкара червен картон! Последваха няколко прилични мача и тежка травма, след която към момента мъчно намира нужната игрова форма. За титуляр на ЦСКА в битката за купа и Купа на България.
 Снимка 383221
Източник:

Алтернативата му отляво - Ангел Лясков, също " прегоря " в Мач №1 на България (миналата есен). Младокът потегли да се надлъгва с няколко футболисти на Левски. Загуби топката в неприемлива зона, оставяйки Габриел Обертан изцяло самичък. Французинът си настройки топката и шутира мощно, а след рикушет в гредата " сините " осъществиха единствения гол в мача. Любо Пенев очевидно видя, че Лясков към момента не е изцяло подготвен за такива значими борби и опита с Жанио Бикел като ляв бек. Експериментът се получи, само че халфът не наподобява да е сигурна алтернатива в дълготраен проект. Все още е мъчно да бъде открит първокласен заместител на Антон Недялков. Националът отпътува за Съединени американски щати. Игра в Далас, а по-късно укрепи Лудогорец.

В средата на терена ясно проличава неналичието на футболист, който умее да задържи топката. Качествен полузащитник с взор върху играта, чийто пас би оставил Али Соу в обстановка един против един с неприятелски бранител или даже да го изведе самичък против вратаря. Португалците Тиаго Родригес и Рубен Пинто са по-силни в други детайли от играта. Нисичкият атакуващ халф избира да играе зад нападателя, а Пинто по-скоро се отличава с отбранителните си умения. Зарадваха почитателите с няколко фамозни осъществявания от далечна отдалеченост, само че във значимите дерби мачове от време на време бягат от отговорност. Кристиян Малинов се нагърбва най-вече с работа в защита, а същото важи и за Валентин Антов. ЦСКА има потребност от още един класен изобретателен полузащитник.
 Снимка 409412
Източник:

След продажбата на Мауридеш " алените " останаха единствено с един характерен централен нападател. Соу сподели за какво е бил притеглен в сърцето на София, само че за момента не се вижда кой може да го размени. Стрелецът ще би трябвало да изиграе доста минути в идващия месец, а умората може доста да занижи успеваемостта му. Много е евентуално скаутското звено към този момент трескаво да търси още един футболист на позицията централен нападател. Бразилецът Евандро бе изпробван както на върха на офанзивата, по този начин и по крилото... само че не впечатлява с неизменност. При Нестор ел Маестро даже мъчно намираше място в групата на тима. Във към този момент упоменатото посещение на Лудогорец се регистрира с 2 съществени пропуща. Отново не успяхме да забележим прословутите му задни салта (така отпразнува всеки собствен гол). Реализира гол от дузпа при семейството на Берое (2:0), само че към момента има какво да потвърждава.

ЦСКА продаде няколко значими играчи в последните месеци. Юношите на тима и новите попълнения съумяха ненапълно да запълнят неналичията, само че част от актуалните футболисти не се показват на равнище " първенец на България ". В Борисовата градина са се прицелили точно към това - 32-ра купа, гарнирана с националната купа. Заговори се за пробив в евротурнирите през август. За момента наподобява прекомерно оптимистично. Ако бъдат привлечени нови класни попълнения на позициите - ляв краен бранител, разиграващ халф и централен нападател, тимът ще хастари упоритостите си и ще надгради съществено основата, полагана в последните 2 години.
 Красен Кралев: Водили сме диалози с ЦСКА, компактно зад клуба сме за нов стадион
Красен Кралев: Водили сме диалози с ЦСКА, компактно зад клуба сме за нов стадион

" За Световното би трябвало да имаме един стадион с потенциал 80 хил, два с потенциал по 60 хил и 13 стадиона с потенциал 40 000 души "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР