Плевенският съд гледа делото на Емил Димитров-син срещу Кристофър Фараона

...
Плевенският съд гледа делото на Емил Димитров-син срещу Кристофър Фараона
Коментари Харесай

Авторът на чалга кавъра на Моя страна, моя България се изправи пред съда

Плевенският съд гледа делото на Емил Димитров-син против Кристофър Фараона за чалга версията на " Моя страна, моя България ".

Синът на починалият Емил Димитров съди Фараона за преправка на песента без позволение. Миналият август Кристофър Галовски от Кнежа популяризира собствен чалга вид на песента на огромния български реализатор и музикант.

Мой дълг е да защитя името на татко ми и любовта на милиони хора към България, съобщи Емил Димитров – наследник при започване на делото против създателя на чалга версията на песента " Моя страна, моя България ".

Като " извънредно прекарване " дефинира Димитров – наследник първия път, когато чул публикуваната версия на песента. " Не поради самия жанр музика. Той има своята хубост. Ние сме балкански народ и тези ритми са ни в кръвта. Когато обаче искаш да направиш нещо, би трябвало да е красиво и да е твое ", добави Димитров – наследник.

Исковете по делото са четири. Първият е за непозволено потребление посредством неразрешено основаване на версия на песента " Моя страна, моя България ". Вторият иск е да се прекрати това нарушаване като съдът да забрани потреблението по всевъзможен метод и осъществяването на песента " Моя страна, моя България " и на непозволената версия " Моя страна, моя Германия ". Третата рекламация е за сметка на нарушителя да се популяризира диспозитива на правосъдното решение в медиите. Четвъртата рекламация е паричната - обезщетение от 5 хиляди лв. за неимуществени вреди, нанесени на носителя на авторското право на Емил Димитров – татко, а точно неговия наследник Емил Димитров, представен от dariknews.bg.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР