Плевенският окръжен съд даде 10 години затвор на подсъдим, причинил

...
Плевенският окръжен съд даде 10 години затвор на подсъдим, причинил
Коментари Харесай

10 г. затвор за мъж, причинил катастрофа с жертва и ранен


Плевенският областен съд даде 10 години затвор на обвиняем, предизвикал злополука с жертва и ранен. Разследването и обвиняването по проблема е на Окръжната прокуратура в Плевен. Това оповестиха от прокуратурата.

Подсъдимият Г.М. е приет за отговорен за това, че на 7 май 2020 година, в плевенското село Ралево, на общински път, при ръководство на МПС е нарушил разпоредбите за придвижване - управлявал с превишена скорост от 96,01 км/ч в обитаемо място. В резултат на това е изгубил надзор на автомобила и се е блъснал в крайпътно дърво. По този метод съзнателно е предизвикал гибелта на Б. Б. (настъпила на 18.05.2020 година) и междинна телесна щета на А. К., които са пътували в управлявания от него автомобила.

Извършителят е с наложена мярка " възбрана за овакантяване на рамките на Република България ". Окръжен съд - Плевен е определил на Г.М. наказване " отнемане от независимост " за период от 10 години при непоколебим режим. Наложено му е и наказване отнемане от право да ръководи МПС за период от 12 години.

Присъдата на Окръжен съд - Плевен предстои на обжалване пред Апелативен съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР