Плевенската филхармония гостува тази вечер с маестро Йордан Камджалов и

...
Плевенската филхармония гостува тази вечер с маестро Йордан Камджалов и
Коментари Харесай

Маестро Йордан Камджалов води Плевенската филхармония в София

Плевенската филхармония гостува довечера с маестро Йордан Камджалов и Зорница Иларионова в столичния храм на музиката – зала „ България”. Това заяви за Българска телеграфна агенция шефът на музикалния институт Любомир Дяковски. Той уточни, че представянето на плевенските симфоници в 53-тото издание на Международния фестивал „ Софийски музикални седмици” е едно от най-престижните им участия през това лято.

Солист ще бъде надарената Зорница Иларионова, която музикалните критици дефинират като „ златното момиче на цигулката”. В програмата са цигулковият концерт на Йоханес Брамс и сюитата „ Жар птица” от Игор Стравински. " Жар птица” е произведение, директно обвързвано с биографията на маестро Камджалов и неговото ослепително развиване в света като диригент, сподели Дяковски. Началото на концерта е от 19:00 часа и чакаме да се трансформира в събитие за сезона с многочислена аудитория, разяснява той.

Йордан Камджалов е диригент с впечатляваща кариера и с поредност от концерти е потвърдил, че работи прелестно с Плевенската филхармония, като основава музикални събития, които дълго се помнят, посочи Дяковски. Работим доста сполучливо с въодушевен музикант. Той даде своето име през 2014 година на метеорит в космоса, а НАСА съобщи във връзка неговото изкуство, че " свързва света на музиката с очарованието на вселената”, означи Дяковски.

Директорът на Плевенската филхармония акцентира, че след София не престават с концерти в летните театри на страната с разнообразни хитови стратегии, които публиката обича. Солистите са звездни имена – Веско Ешкенази, Александрина Пендачанска, Хилда Казасян и още доста ярки реализатори с интернационална популярност. Изявите са в Пловдив, Варна, Бургас и други огромни градове.

Плевен ще посрещне световноизвестната оперна дива Александрина Пендачанска на 4 юли в концертната зала „ Емил Димитров” на читалище „ Съгласие 1869”. Именитата певица ще показа премиерно за града своя концерт-спектакъл „ Това съм аз”. Места към този момент могат да се ангажират от билетните центрове на филхармонията в града.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР