Плевен вече разполага с 14 нови електробуси и 14 зарядни

...
Плевен вече разполага с 14 нови електробуси и 14 зарядни
Коментари Харесай

В Плевен пристигнаха 14 нови електробуси

Плевен към този момент разполага с 14 нови електробуси и 14 зарядни станции за тях. Те са доставени по план на Общината, осъществен по Оперативна програма "Околна среда 2014-2020 " и финансиран с европейски средства. Това оповестиха пред медиите през днешния ден кметът Георг Спартански и шефът на общинското дружество "Тролейбусен превоз " инж. Ангел Несторов.

Електробусите Yutong са регистрирани, има и подготвени водачи за тях. Те са цветово завършени като тролейбусите, които и сега се употребяват в града.

Кметът Спартански уточни, че се чака от пролетта на идната година станциите за зареждане да са подготвени. "Шест ще са инсталирани в тролейбусното хранилище, което се намира в жк "Дружба ", а другите осем ще бъдат на остарялото хранилище до жп гарата.

Електробусите са изцяло климатизирани. Разполагат с 32 седящи места, както и с обособена зона за майки с колички и трудноподвижни хора. Достъпът до тях е улеснен с помощта на механичната рампа и системата за наклоняване. Пробегът на един електрически рейс при цялостен заряд на батерията е до 400 км, а времето за зареждането ѝ е под 4 часа.

Общинският съвет на Плевен ще вземе решение по какви направления ще се движат електрическите рейсове най-вероятно от пролетта на идната година.

Закупуването на електробусите е поредна стъпка към рационализация и възобновяване на градския превоз в Плевен. Отново с европейски средства бяха закупени 54 тролейбуса на два стадия. Така Плевен се трансформира в град с напълно екологичен градски превоз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР