Плевен. Вътрешният министър Валентин Радев и главният секретар на МВР

...
Плевен. Вътрешният министър Валентин Радев и главният секретар на МВР
Коментари Харесай

Министър Валентин Радев: Вярвам в професионалното ръководство и в служителите на МВР

Плевен. Вътрешният министър Валентин Радев и основният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Младен Маринов дадоха висока оценка за работата на ОДМВР – Плевен през миналата година, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи .
" За нас е от изключителна значимост чиновниците на Министерство на вътрешните работи да са квалифицирани и да работят със съзнанието, че служат на хората. Вярвам в професионалното управление, имам вяра, че и множеството чиновници на министерството работят с извънреден професионализъм ", това съобщи министър Валентин Радев пред състава на ОДМВР- Плевен по време на годишния доклад на дирекцията. Той разясни, че Министерство на вътрешните работи прави всичко допустимо да обезпечи по- положителни условия за работа на чиновниците и напомни, че бяха обезпечени спомагателни средства за заплати и за униформено облекло на служителите на реда. Министър Радев благодари за постигнатите високи триумфи в работата на регионалната дирекция.
„ Дирекцията се развива доста добре, непрекъснато се покачва разкриваемостта на закононарушенията, за което приветствам шефа и целия състав на ОДМВР - Плевен. Зад професионалното пояснение на цифрите в доклада стоят силата и персоналните старания на шефа на регионалната дирекция и на екипа му ", добави и основният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Младен Маринов. По думите му резултатите за миналия интервал подреждат дирекцията измежду най-хубавите в страната. Двамата подчертаваха върху целите, обрисувани от управлението на Министерство на вътрешните работи през тази година. Министър Радев акцентира и нуждата от изчерпателен разбор на структурата на Министерство на вътрешните работи с оглед постигането на по- добра оптимизация и по-висока ефикасност в работата.
На анализ-отчета участваха още заместник-директорът на Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “ старши комисар Стоян Телемалакиев, регионалният шеф на Плевен Мирослав Петров, кметът на община Плевен Георг Спартански, представители на прокуратурите и ръководителите на съдилищата в Плевенски правосъден регион, ръководители и шефове на институции в област Плевен, ръководители на Общински препоръки.
През 2017 година в ОДМВР - Плевен са регистрирани 5 708 заявителски материал, при 5 749 броя за 2016 година В безусловно изражение е налице понижение на броя на записаните заявителски материала и нарастване на останалите за работа закононарушения със 110.
През отчетния интервал от чиновниците на ОДМВР - Плевен при регистрирани 4 320 закононарушения, са разкрити 2 314 или 53,56% обща разкриваемост. Постигнатият % на разкриваемост е най-високият, достиган от ОДМВР - Плевен през последните години. Допълнително са разкрити 382 закононарушения, регистрирани в предишни интервали.
През 2017 година чиновниците от ОДМВР - Плевен интензивно работиха по противодействието на телефонните измами. Благодарение на положителната работа на чиновниците от бранш ПКП при ОДМВР - Плевен са разкрити 48% от записаните случаи на този тип закононарушения на територията на региона, като са открити и арестувани лица, съпричастни към този тип незаконна активност. Нанесените вреди в по-голямата си част са възобновени на потърпевшите.
ОДМВР - Плевен регистрира и дейна работи по противопоставяне на разпространяването на акцизни артикули без бандерол. Криминогенни зони в това направление през 2017 година са изведени гр. Плевен, с. Буковлък, гр. Кнежа и гр. Левски. Предвид регистрирана наклонност към преориентиране на незаконните групи на територията на региона в разпространяването от ситно надробен на нарязан тютюн за пушене, са подхванати голям брой профилирани полицейски интервенции на територията на региона, където главно се прави разпространяването на по-големи количества от акцизни артикули без бандерол. Иззети са 618 620 къса цигари; 2 тона 690 кг тютюн; 1.408 т алкохол и 8. 660 т горива.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР