Плевен получи по линия на европейската солидарност 47,5 млн.лв. за

...
Плевен получи по линия на европейската солидарност 47,5 млн.лв. за
Коментари Харесай

Плевен получи по линия на европейската солидарност 47,5 млн.лв. за градската, образователната и транспортна инфраструктура

Плевен получи по линия на европейската взаимност 47,5 млн.лв. за обновяване на градската среда, просветителната и транспортна инфраструктура. Това съобщи кметът на града Георг Спартански при разкриване на следващия изпълнен европейски обект за близо 14 млн.лв.

"Лицето на града закупи нов образ с неповторимото оборудване Водна каскада, с обновената градска градина, 17 нови улици и пет нови детски площадки ", уточни кметът, представен от Българска телеграфна агенция.

Спартански добави, че по други европейски стратегии градът е получил 10 млн.лв., с които модернизира ясла, шест детски градини, учебно заведение и гимназия, а посредством още 17 млн.лв. от Европейски Съюз са доставени 14 нови тролейбуса, сменена е 90 на 100 от контактната мрежа и са направени спирки и ново хранилище. "Тези 47,5 млн.лв. са дадени от европейския поданик на Плевен - средства, които ние не можем да си позволим от локалния бюджет, с цел да създадем нашия град по-европейски ", акцентира Спартански.

"Заслужава си да си дадем сметка, че сме облагодетелствани по линия на тази европейска помощ ", посочи той в Деня на Европа. Спартански добави, че общината поставя старания да отдели и лични средства и с поддръжката на страната усъвършенства други съставни елементи на градската среда. "Предвидено е реновиране на пешеходната зона от паметника на пл. "Свободата " до пл. "Стефан Стамболов ", замяна на градското осветяване с енергоспестяващо, рационализация на централната автогара, реконструиране на постройка за потребностите на непрекъснат подслон за бездомни кучета ".

С присъединяване на ръководителя на Общинския съвет Мартин Митев и екипа на кмета Спартански през днешния ден публично бе прерязана лентата на готовите обекти, построени с европейски пари. Отслужен бе молебен за здраве и благополучие на жителите на Плевен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР