Плевен отбелязва с концерт 110 години от рождението на композитора

...
Плевен отбелязва с концерт 110 години от рождението на композитора
Коментари Харесай

Среща в приказка за 110 години от рождението на Йосиф Цанков

Плевен отбелязва с концерт 110 години от рождението на композитора Йосиф Цанков. Концертът е наименуван „ Среща в приказка(та) ” и ще бъде изпълнен от Плевенска филхармония, Джаз трио и солист.

Програмата ще бъде показана под диригентството на Любомир Денев – наследник. Оркестрацията е на Милен Кукошаров. Солист ще бъде Велислав Стоянов, който е внук на Йосиф Цанков и се употребява с признанието на ослепителен тромбонист, композитор и аранжор. Музикалното събитие ще се състои на 17 май, сряда.

Йосиф Цанков е уважаван от публиката и музикантите като един от първите български композитори, които проправят пътя у нас на стиловете на шлагерната и поп музиката. Песни на Йосиф Цанков са издадени през 1972 година от компания „ Балкантон ” в осъществяване на именития поп реализатор Емил Димитров, който е роден в Плевен.

Йосиф Цанков е създател на шлагери от репертоара на Лили Иванова – „ Събота вечер ”, „ Море на младостта ”, на Йорданка Христова, Маргрет Николова, Паша Христова и други от водещите български артисти.

Концертът, отдаден на Йосиф Цанков, е част от програмата на Плевенската филхармония във връзка 70 години от нейното основаване. Предвидено е музикалната демонстрация да се състои в обновената общинска концертна зала „ Катя Попова ”. Тя е изцяло подготвена след главната реорганизация с инвестиция от над 2,6 милион лв. и се чака да получи от приемателната комисия нужните документи за употребата й. Залата е с нова, неповторима по рода си звучност, с обезпечен достъп за хора с увреждания, с съвременни климатизация, осветяване и озвучаване.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР