Плевен. Общо 707 кандидат-студенти ще се явят на 10 юли

...
Плевен. Общо 707 кандидат-студенти ще се явят на 10 юли
Коментари Харесай

Плевен: На 10 юли 700 кандидат-студенти ще се явят на изпита по химия за „Медицина“ и „Фармация“ в Медицинския университет в града

Плевен. Общо 707 кандидат-студенти ще се явят на 10 юли 2018 година, вторник, на втория конкурсен изпит от постоянната сесия на Медицинския университет-Плевен – по химия за специалностите „ Медицина ” и „ Фармация “. Те се състезават за 180 места, държавна поръчка, постоянно образование, по специалностите „ Медицина ” и „ Фармация “, което прави приблизително 5 претенденти, борещи се за едно място. Това оповестиха от пресцентъра на Видшето образователно заведение . Зрелостниците, които ще вземат участие в класирането единствено с оценките си от предварителните изпити, са 82. От общия брой 813 претенденти дамите са два пъти повече (565 – 69%) от мъжете (248 – 31%).
За поредна година преди провеждането на втория изпит за „ Медицина ” и „ Фармация “ висшето учебно заведение изнесе резултатите от състезанието по биология, които зрелостниците към този момент са ревизирали на уеб страницата и на място в Ректората. Най-висок е процентът на оценка добър – 41 %, следвани от доста положителните оценки – 31 % (при 22% от предходната година). Отличните оценки по биология от постоянния изпит са повече тази година – 42 или 6% от претендентите са получили над 5.50. Тази година по-малко претенденти имат слаби оценки – 62 или 9% (15% от предходната година), като са намалели и зрелостниците с оценка междинен – 78 или 11% (17 % от предходната година).
Изпитът по химия за магистърските специалности „ Медицина “ и „ Фармация “ на 10 юли 2018 година, вторник, е с дълготрайност 4 часа и ще протече от 9.00 ч до 13.00 ч в образователните зали на територията на Ректората и на Учебния корпус. В деня на изпита кандидат-студентите ще се настаняват по местата си от 8.00 ч до 8.30 ч. Точно в 8.40 ч в зала „ Асклепий ” на Ректората ще бъде изтеглен изпитния вид от тестови въпроси и задания по химия. Това ще стане на случаен принцип в наличието на членове на Академичното Ръководство на МУ-Плевен – ректора на висшето учебно заведение проф. доктор Славчо Томов; зам.-ректора по образователната активност проф. М. Александрова; декана на Факултет „ Медицина ” проф. доктор А. Аспарухов; зам.-декана на Факултет „ Фармация “ доцент доктор Павлина Йорданова; ръководителя на Комисията за инспекция и оценка на конкурсните работи по химия проф. Ангелина Стоянова; ръководителя на Техническата комисия за банкет на кандидатстудентски документи Виржиния Лазарова, родители на претендентите и публицисти.
Тегленето на кандидатстудентския вид на изпита по химия ще се организира на 10 юли 2018 година, вторник, от 08.30 часа в зала „ Асклепий ” на Ректората.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР