Плевен. Общо 670 кандидат-студенти ще се явят на 9 юли

...
Плевен. Общо 670 кандидат-студенти ще се явят на 9 юли
Коментари Харесай

Плевен: Близо 700 кандидат-студенти ще се явят на изпита по химия за „Медицина“ и „Фармация“ в Медицинския университет в града на 9 юли

Плевен. Общо 670 кандидат-студенти ще се явят на 9 юли 2019 година, вторник, на втория конкурсен изпит по химия от постоянната сесия на Медицински университет (МУ)-Плевен за магистърските специалности „ Медицина ” и „ Фармация “. Това оповестиха от пресцентъра на университета . Зрелостниците се състезават за общо 180 места, държавна поръчка, постоянно образование, по специалностите „ Медицина ” (120) и „ Фармация “ (60), което прави близо 5 претенденти, борещи се за едно място.
За поредна година преди провеждането на втория изпит по химия за „ Медицина ” и „ Фармация “ висшето учебно заведение изнесе резултатите от състезанието по биология, които зрелостниците към този момент са ревизирали електронно или на място в Ректората. Най-висок е процентът на оценките доста добър и добър – 25 % и 37%. Отличните оценки по биология от постоянния изпит са по-малко тази година – 20 претенденти са получили оценка над 5.50, от които две са цялостните шестици 6.00. Тази година малко повече са претендентите с оценка междинен и слаб – 14% и 20% спрямо предходната година. След издание на изпитните оценки и по химия, на уеб страницата на МУ-Плевен кандидат-студентите ще намерят график на класиранията и периоди за записване във висшето учебно заведение.
Изпитът по химия за магистърските специалности „ Медицина “ и „ Фармация “ на 09 юли 2019 година, вторник, е с дълготрайност 4 часа и ще протече от 09.00 до 13.00 часа в образователните зали на територията на Ректората, Факултета по Фармация и на Учебния корпус. В деня на изпита кандидат-студентите се настаняват по местата си от 8.00 ч до 8.30 ч. Точно в 8.40 ч в зала „ Асклепий ” на Ректората ще бъде изтеглен изпитният вид от тестови въпроси и задания по химия. Това ще стане на случаен принцип в наличието на членове на Академичното Ръководство на МУ-Плевен – зам.-ректора по образователната активност проф. М. Александрова; зам.-декана на Факултет „ Фармация “ доцент доктор Павлина Йорданова; ръководителя на Комисията за инспекция и оценка на конкурсните работи по химия проф. Ангелина Стоянова; ръководителя на Техническата комисия Виржиния Лазарова, родители на претендентите и публицисти.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР