Плевен не е застрашен от воден режим, каскадата и фонтаните

...
Плевен не е застрашен от воден режим, каскадата и фонтаните
Коментари Харесай

Плевен не е застрашен от воден режим

Плевен не е заплашен от воден режим , каскадата и фонтаните могат да работят обикновено, заяви Геновева Трифонова, представител на " Водоснабдяване и канализация " (ВиК) в Плевен. Тя акцентира, че град Плевен не е заплашен от воден режим и уточни, че с падналите превалявания през последните три дни, довели до завишаване на водните количества , подавани от Водоснабдителна група „ Черни Осъм “, ВиК ЕООД - Плевен може да подсигури нужните количества вода за питейно-битови потребности на популацията, както и за работата на обектите Водна каскада, водни огледала, шадраван в Градската градина и шадраван на пл. " Възраждане ". 

С цел да се избегнат режимни условия , вреди и разстройства във водоподаването към гореспоменатите обекти от Водната каскада на гр. Плевен, ВиК - Плевен изпрати писмо до кмета на община Плевен , в което го уведоми, че е належащо при работата на горепосочените обекти да се поддържа постоянна връзка с ВиК, а доливането на тези водни обекти да се прави в часовите зони на ниско ползване на вода, сред 23:00 и 5:00 часа.

От сдружението разясняват, че доливането би трябвало да се прави при понижен дебит (притворени спирателни кранове), водещ до понижаване на налягането във водопроводната мрежа с не повече от 0,5 atm., за което при нужда чиновници на ВиК ще окажат подпомагане за мониторинг на налягането във водопреносната мрежа. След доливане на Водната каскада, затварянето на спирателните кранове да става последователно и за нескончаем интервал от време, с цел да се избегнат хидравлични удари по водопроводната мрежа, изискват от водоснабдителното сдружение.

ВиК ЕООД – Плевен твърди жителите и гостите на града, че е обезпечено гладко водоподаване , както за питейно-битовите потребности на жителите, по този начин и за работата на емблематични архитектурни обекти от градската среда, които работят с вода, отбелязва представителят на сдружението Геновева Трифонова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР