Плевен е първият град от тазгодишното национално турне Passion Flamenca

...
Плевен е първият град от тазгодишното национално турне Passion Flamenca
Коментари Харесай

Националното турне на виртуозния цигулар Васко Василев започва

Плевен е първият град от тазгодишното национално турне " Passion Flamenca 2019 " на световноизвестният български цигулар Васко Василев. Това оповестяват уредниците на музикалното събитие в мрежата на " Ивентим ".
Виртуозният инструменталист ще се изяви първо в зала " Емил Димитров " на 150-годишното плевенско читалище " Съгласие 1869 ", която съгласно музикални специалисти е с най-хубавата звучност в града. Концертът в Плевен е очакван за 10 ноември /неделя/ от 19.00 ч., след което музикантът ще продължи до 27 ноември - общо в 15 български градове с 15 концерта.
Верните му почитатели в Плевен към този момент си купуват билети посредством " Ивентим " - седем месеца преди гастрола, с цел да са сигурни, че ще си обезпечат места. Още се помнят компликациите да се откри билет за концерта на цигуларя през 2011 година, когато той още веднъж от Плевен започва националното си турне. Тогава заради изключителния интерес, за наслада на публиката бяха пуснати фенове в салона и по време на подготовката преди концерта.
Обичаният от публиката реализатор е роден в София и още петгодишен свири пред аудитория, на седем е солист на Българския камерен оркестър в зала " България ", а две години по-късно записва плоча със Софийската филхармония. Удостоен е с доста влиятелни награди и оценки. На 23 години е станал най-младият концертмайстор на оркестъра към Кралската опера в Лондон.
Кръгът на феновете на Васко Василев е доста огромен, тъй като той извършва с изключение на типичен творби и музика с по-модерно звучене. Занимава се и с преподавателска работа.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР