Плевен е единственият град у нас, а вероятно и в

...
Плевен е единственият град у нас, а вероятно и в
Коментари Харесай

Спартански: Плевен е единственият град у нас със 100% екологичен градски транспорт

Плевен е единственият град у нас, а евентуално и в цяла Европа, със 100 % екологичен градски превоз. Това съобщи през днешния ден кметът на общината Георг Спартански по време на показване на новата електронна билетна система за таксуване.

Той напомни, че градът е вложил към 54 милиона лв. за развиване на тролейбусния си превоз.

Нова електронна система за таксуване в градския превоз в Плевен
Подменена към 90 на 100 от контактната мрежа, която е разширена с към 7 километра и е обхванала всички съществени градски квартали, закупени са нови тролейбуси.

В момента най-старите тролейбуси на Плевен са на възраст 4-5 години, а новите - на една, уточни кметът. По думите му в края на предходната година е стартират и нови план на стойност 18 милиона лв. за закупуване на електробуси.

С тях ще бъдат покрити маршрутите в Индустриалната зона, както и за някои от най-близките селища - като Гривица и Опанец, които в действителност са квартали на града. Тези вложения към екологичен превоз изискват повече разноски за поддръжката, посочи Спартански.

В Плевен градският тролейбусен превоз обслужва годишно към 20 милиона пасажери. Днес бе направена проява на функционалността на новоизградената електронна билетна система, която се чака да влезе в употреба до май.
До края на годината системата за електротранспорта планува въвеждане и на видеонаблюдение в 16 основни кръстовища.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР