Плевен да стане привлекателен за младите хора е основен приоритет

...
Плевен да стане привлекателен за младите хора е основен приоритет
Коментари Харесай

Кандидатът за кмет Владислав Николов: Трябва да направим община Плевен привлекателна за младите хора

Плевен да стане прелъстителен за младежите е главен приоритет за коалиция „ Заедно за мощна община “. Това съобщи претендентът за кмет на плевен и лидер на листата Владислав Николов пред публицисти в прес клуба на Българска телеграфна агенция в Плевен.

Той акцентира, че общината е мястото, в което да се основат положителни условия за образование, работа и живот за младежите, с цел да останат те в Плевен. Фокус в работата на този отдел би трябвало да бъдат и ползите на младежите във връзка с другите вложители в Плевен.

В срещата участваха и претендентите за общински съветници от коалиция „ Заедно за мощна община “ - Петя Василева и Христослав Михайлов, както и ръководителят на Сдружението на сираците в България Слави Михайлов.

„ В Плевен раждаме и приготвяме международни първенци в области като математика и информатика, а нямаме принадлежности, с които да ги задържим тук. Общината би трябвало да провежда конференции най-вече в IT бранша с цел да може вложителите в бранша да проявят интерес да дойдат в Плевен. Може да се вършат и Академии в IT бранша – неща, които са доста значими, няма ги в Плевен, а имаме деца, които са готови в тази област. Общината би трябвало да бъде медиатор сред учебните заведения и бизнеса “, сподели Петя Василева.



Тя акцентира, че е нужно общината да провежда бизнес конгреси с присъединяване на шефове, младежи и представители на бизнеса. На тези конгреси да се показват гледните точки и да се направи мост сред бизнеса и фрагментите, които са нужни на бизнеса в района. На базата на това, да се основат и паралелки за подготовка на тези съответни фрагменти.

Според Петя Василева не се работи задоволително и с побратимените на Плевен градове и надлежно липсва юношески продан сред тези градове.

Христо Михайлов срещна публицистите с точки от програмата на коалиция „ Заедно за мощна община “, свързани с грижата за възрастните хора като възобновяване на домовете за възрастни хора и разширение работата на Социалния патронаж във всички села на Община Плевен.



Председателят на Сдружението на сираците в България Слави Михайлов акцентира поддръжката на Владислав Николов и сътрудниците му Петя Василева и Христослав Михайлов в работата на сдружението във връзка с сираците и хората в неравностойно състояние.

„ За последните 8 години 279 зрелостници от област Плевен получиха мечтани тоалети за бала си. Една част от тях живеят в фамилна среда – при близки хора или родственици, като някои от тях са и без родители. Част от тях получиха и поддръжка за старта им в живота,но със страдание през днешния ден установявам, че неповече от 30 от тези младежи живеят в Плевен.



От диалозите ми с господин Николов и неговия екип е, че в случай че той стане кмет ще се занимава интензивно и с това, общинските компании да оферират работа на такива хора “, сподели Слави Михайлов.

Кандидатът за кмет на Плевен от коалиция „ Заедно за мощна община “ Владислав Николов прикани:

„ Подкрепете ни с номер 13 – мен като претендент за кмет и нашата листа от общински съветници, с цел да променим статуквото, да дадем нова посока на нашия град! “.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР