Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) одобри проект на писмо

...
Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) одобри проект на писмо
Коментари Харесай

ВСС одобри 500 хил. долара за експертизи по разследването за „NEXO“

Пленумът на Висшия правосъден съвет (ВСС) утвърди план на писмо до министъра на финансите с предложение да бъдат обезпечени 500 хиляди щатски $ без Данък добавена стойност по бюджета на прокуратурата, при одобряването на бюджета на правосъдната власт за 2023 година, за назначение на експертизи по предоставено на Националната следствена работа досъдебно произвеждане, оповестиха от пресцентъра на Висш съдебен съвет. От прокуратурата потвърдиха за Българска телеграфна агенция, че става въпрос за експертизи по отношение на следствието по случая " NEXO ".

Пред Българска телеграфна агенция представляващият Висш съдебен съвет Боян Магдалинчев разяснява, че ще бъде поискано тези средства да се заложат в бюджета на правосъдната власт за тази година.

В началото на януари т.г. от прокуратурата оповестиха, че четирима души са с повдигнати обвинявания за присъединяване в незаконна група за изпиране на пари, данъчни закононарушения, компютърни измами и банкова активност без лиценз, по отношение на следствието против криптоплатформата " NEXO ".

Преди дни от Софийската градска прокуратура показаха, че способените сръбски управляващи не са изпълнили настояването на българската прокуратура за краткотрайно задържане на двама български жители , свързани с следствието по делото „ NEXO “, за които има информация, че са пристигнали в Белград на 6 април.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР