Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) изслушва разследващия главния прокурор

...
Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) изслушва разследващия главния прокурор
Коментари Харесай

Талева: Като ad hoc прокурор искам да се чувствам независима от лицето, което разследвам

Пленумът на Висшия правосъден съвет (ВСС) изслушва проверяващия основния прокурор арбитър Даниела Талева във връзка нейното назначение и организационни въпроси, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Първият определен да проверява основния прокурор магистрат – арбитър Даниела Талева, съобщи, че й се желае да й бъде дадена такава опция, която да й даде да се усеща самостоятелна от лицето, което проверява.

" Все още не съм встъпила в длъжността ad hoc прокурор. Продължавам да бъда арбитър в Софийски градски съд ", изясни тя и уточни, че повода е, че към момента се възползва от едномесечния период, който има, с цел да встъпи в служба, употребявайки го, с цел да улесни сътрудниците си в Софийски градски съд и да не се постанова каузи, които са завършили да се вкарват още веднъж в правосъдната зала.

На въпроса какви административни чиновници смята, че ще бъдат нужни Талева сподели: " Реално няма по какъв начин да знам от каква тъкмо администрация ще нуждая се, защото съм работила като арбитър в Софийски градски съд, т.е. нямам визия по какъв начин стоят нещата във Върховен касационен съд. "

Според нея, обаче, ще бъдат нужни обособен деловодител, който да се занимава с деловодството на ad hoc прокурора, както и обособен чиновник в секретното деловодство.

Талева изрази вяра, че няма да има непотребен контакт отвън производствата, които би трябвало да се водят, с и.д. основен прокурор. Тя означи, че не знае по какъв начин ще стои въпросът по отношение на това по какъв начин ще излезе в отпуск, от кого би трябвало да го изиска, защото би трябвало да го изиска от и.д. основния прокурор, който ще проверява. " Надявам се и вие да осъзнавате конфузността на цялата обстановка, в която съм сложена от законодателя ", сподели още Талева и изиска тези проблеми да бъдат по някакъв метод оправени.

Назначеният на длъжността ad hoc прокурор съобщи, че като човек, бидейки арбитър, се е научила да бъде безпристрастна, т.е. да не заема страна. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР