Пленумът на Висшия съдебен съвет не съгласува Проекта на решение

...
Пленумът на Висшия съдебен съвет не съгласува Проекта на решение
Коментари Харесай

ВСС не съгласува проекта за бюджет за съдебната власт

Пленумът на Висшия правосъден съвет не съгласува Проекта на решение на Министерския съвет за одобрение на законопроект за държавния бюджет на Република България за 2020 година, оповестиха от пресцентъра на съвета.

Причината е разлика от 88,0 млн. лева сред плана на бюджет на правосъдната власт за 2020 година /859,3 млн. лева./ и предлагането на МФ /771,3 млн. лева./. поради които няма да могат да се обезпечат планувани действия от Висш съдебен съвет. Такива действия са назначение на 110 правосъдни служители; ремонт и придобиване на здания в размер на 33,0 млн. лева и други.

От Висш съдебен съвет оповестяват още, че на 7 ноември представители на правосъдния съвет ще проведат среща с докладчиците от Европейската комисия за народна власт посредством право (Венецианската комисия).

Посещението на Венецианската комисия е по отношение на отправено искане за мнение по промените в Наказателно-процесуален кодекс, предвиждащи процедура за наказателно гонене на ръководителите на Върховен касационен съд, Върховен административен съд и основния прокурор.

В Програмата на представителите на Венецианската комисия са планувани срещи с министъра на правораздаването, парламентарните групи на Политическа партия ГЕРБ, "БСП за България ", Движение за права и свободи, "Обединени патриоти ", "Воля - Българските родолюбци ", както и с ръководителите на Върховен касационен съд, Върховен административен съд и основния прокурор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР