Пленумът на Националния съвет на БСП номинира Сергей Станишев за

...
Пленумът на Националния съвет на БСП номинира Сергей Станишев за
Коментари Харесай

Националният съвет на БСП номинира Сергей Станишев за лидер на ПЕС

Пленумът на Националния съвет на Българска социалистическа партия номинира Сергей Станишев за водач на ПЕС. „ Провела съм диалози с президента на ПЕС Сергей Станишев за това съвещанието на 49-ия конгрес да издигне неговата номинация за още един мандат“, сподели водачът на левицата Корнелия Нинова.

За номинацията на Станишев гласоподаваха 93 делегати на пленума, „ срещу “ – 0 и „ въздържали се “ – 2.

Днес Националният съвет на Българска социалистическа партия организира съвещание в столичния парк-хотел „ Москва“. Очаква се на него социалистите да дадат своя разбор за актуалната политическа конюнктура в страната, както и да обсъдят идея за бъдещето на левите печатни и електронни издания. Предвижда се и вземането на решение за насрочване на съвещание на 49-ия конгрес на партията, както и разискването на план на дневен ред за конгреса, включващ отчет „ Българска социалистическа партия опция или присъдружна партия “, цели за европредседателството и различен бюджет за 2018 година

„Сергей даде своето единодушие и Изпълнителното бюро, щеше да предложи през днешния ден, когато обсъждаме конгреса тази номинация да я създадем на най-висшия конгрес на партията, като най-авторитетен, най-силен, който застава зад Сергей Станишев за негов идващ мандат “, сподели Нинова при представянето на кандидатурата на Сергей Станишев.

„ Вашето предпочитание е Националния съвет да го номинира, само че ние ще предложим и Конгреса да удостовери тази номинация. Не тъй като е най-авторитетният орган, а тъй като такива са разпоредбите за номинации “, добави тя.

Българска социалистическа партия ще внесе тъжба в Конституционния съд във връзка оставката на Делян Добрев. „ Редица конституционалисти настояват, че оставка не се гласоподава, установи се, единствено дали е дадена непринудено. Те погазиха Конституцията и закони и оставиха Делян Добрев в Народното събрание, точно да запазят шайката – да не тръгне един, че потеглят и други. Нека Конституционния съд да се произнесе “, разгласи още Корнелия Нинова.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР