Пленен командир на Хамас, заловен от израелските отбранителни сили, заяви,

...
Пленен командир на Хамас, заловен от израелските отбранителни сили, заяви,
Коментари Харесай

Пленен командир на Хамас: До 1000 бойци на движението се крият в болницата Ал-Шифа

Пленен пълководец на Хамас, хванат от израелските отбранителни сили, съобщи, че до 1000 бойци се укриват на територията на медицинския център Ал-Шифа в линията Газа. Видеозапис от неговия разпит в X (бивш Twitter) беше оповестен от Службата за съгласуваност на дейностите на израелското държавно управление в палестинските територии.

„ Някъде от 600 до 1 000 бойци “, сподели той в отговор на съответния въпрос.

Затворникът също по този начин уточни, че на територията на медицинския комплекс има места, където се намира Хамас и се съхраняват оръжия. По думите му това е административна постройка, родилно поделение, а също по този начин и така наречен профилиран корпус. Името и длъжността на мъжа с белезници във видеото не се оповестяват, само че се показва, че той е бил старши пълководец на Хамас.

Миналата седмица израелските отбранителни сили оповестиха военна интервенция в палестинската болница Ал-Шифа.

Военните задържаха минимум 600 обвинени терористи и убиха 170 въоръжени бойци в медицински комплекс.

Ситуацията в Близкия изток внезапно се утежни след проникването на бойци от радикалното палестинско придвижване Хамас от линията Газа на израелска територия на 7 октомври 2023 година, съпроводено от убийството на поданици на гранични селища и вземането на повече от 240 заложници. Радикалите нарекоха тази офанзива отговор на дейностите на израелските управляващи против джамията Ал-Акса в Йерусалим. Израел разгласи цялостна обсада на Газа и стартира удари по линията и избрани региони на Ливан и Сирия, след което стартира сухопътна интервенция в анклава. Сблъсъци има и на Западния бряг.

Източник – Х/Превод:SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР