Пленарният ден започна с кворум от 228 регистрирани народни представители

...
Пленарният ден започна с кворум от 228 регистрирани народни представители
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Габровски пред НС преди гласуването на кабинета му: Нека любовта към България надделее

Пленарният ден стартира с кворум от 228 регистрирани народни представители тъкмо в 9 часа преди биенето на първия звънец.

След приемане на дневния ред на седмицата, Десислава Атанасова от ГЕРБ предложи по време на дебатите в зала да влязат претендент министър председателят Николай Габровски и министрите в прокетокабинета му. Предложението беше признато с 230 гласа " за ".

От парламентарната естрада претендентът за министър председател проф. Николай Габровски показа седемте целта и политики, които ще води прокетокабинетът. Той показа и персоналния състав на Министерски съвет.

България е пред бездна и по кой път ще поеме зависи от нас. дали ще поемем по пътя на отговорността, разсъдъка и волята за превъзмогване на надвисналата злополука с общи старания. Или ще останем затворени в лоното на популизма, борбата и тяснопартийни ползи. Моето предпочитание бе да се откъснем от тяснопартийното, от борбата, да се премине към експертното, прагматичното, професионалното. Такъв е и кабинетът, който ви показах - от хора, които са експерти без ярка партийна оцветка, с опит на всички равнища в администрацията, подготвени да проработят дейно и пълноценно още от първия ден, съобщи Габрвски.

България има потребност от такова работещо държавно управление, България има потребност от работещ кабинет, това е най-сигурната антикризисна мярка, това е най-сигурната антиинфлационна стъпка, това е единственият метод да продължим по пътя към Шенген и Еврозоната, това е единственият метод България да остане пълностоен и заслужен член на европейското семейство, съобщи кандидат-премиерът. Според него изказванията за сформиране на държавно управление със идващ мандат са подвеждащи и спекулативни. Най-голям късмет имаме през днешния ден, тук и в този момент, и в случай че го пропуснем, ще останем в ръцете на случайността и подмолните сделки, оставаме в ръцете на отдадената на предизборна изразителност 2023 година - избори след избори, след избори. вместо да се борим с дълговата и икономическа рецесия, с рецесията в сигурността, с рецесията на полезности и даже с рецесията на геополитическата ориентировка, " ще се хвърлим в пропастта " на поредност от изключителни парламентарни избори. Това ли желаеме за България, това ли желаеме за децата си, обърна се към националните предсатвители проф. Габровски.

Номинираният за министър председател от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили описа на депутатите алегория: Две дами твърдели, че са майка на едно дете. Отишли при цар Соломон, който като ги изслушал, също не намерил доказателства. Тогава той предложил да разсекат детето на две, с цел да може всяка майка да получи по половина от него. Тогава същинската майка споделила: Не, дано го вземе другата.

Нека любовта към България надделее. Нека запазим родината си. Нека дружно преодолеем бедата, в която сме изпаднали. Да живее България, означи проф. Габровски.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР