Племенницата на върховния лидер на Иран е била арестувана, след

...
Племенницата на върховния лидер на Иран е била арестувана, след
Коментари Харесай

Арестуваха племенницата на иранския аятолах Али Хаменей

Племенницата на висшия водач на Иран е била задържана, откакто прикани държавните управления по света да прекратят връзките си със страната поради продължаващите митинги. Активистката Фарида Морадхани е арестувана предходната седмица, откакто се отзовала в прокуратурата поради правосъдна заповед.

" Този режим не е предан на нито един от своите религиозни правила и не познава никакви правила, с изключение на мощ и поддържане на властта ", декларира Фарида във видео, публикувано от нейния брат преди задържането ѝ. Фарида е щерка на сестрата на аятолах Али Хаменей. Нейният починал татко е измежду съперниците на режима в страната. 

Междувременно от Иран оповестиха, че отхвърлят назначеното от Организация на обединените нации следствие за репресиите против протестиращи в страната и прецизираха, че няма да сътрудничат на интернационалната организация.
Новинарската организация на ирански деятели за човешките права - HRANA, заяви, че от началото на размириците преди два месеца са убити минимум 450 стачкуващи, до момента в който над 18 000 са били задържани. До митингите против властта се стигна поради гибелта на 22-годишната Махса Амини след задържането ѝ от нравествената полиция на Иран. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР