Племенникът на Нурсултан Назарбаев Самат Абиш, който е първият заместник-председател

...
Племенникът на Нурсултан Назарбаев Самат Абиш, който е първият заместник-председател
Коментари Харесай

Племенникът на Назарбаев е готвил радикални ислямисти в Казахстан

Племенникът на Нурсултан Назарбаев Самат Абиш, който е първият заместник-председател на Комитета за национална сигурност (КНБ) на Казахстан, е обучавал бойни елементи на радикални ислямисти. Това заяви на 10 март, пред организация КазТАГ някогашен почитан офицер от Министерството на защитата на Република Казахстан.

Според организацията полковник Мухтар Карабеков, някогашен началник на Центъра за военни представителства на Министерството на защитата на Казахстан, е заречен да разкрие незнайни детайлности за активността на някогашния първи заместник-председател на Комитета за национална сигурност (КНС) Самат Абиш и образованието му на радикални ислямисти.

„ КНБ приготви „ брадати мъже “, Самат Абиш изиска доказателства против Тасмагамбетов, той беше подсилен от Дарига Назарбаева “ – това беше заглавието на известието на конференцията, която полковник Карабеков ще даде.

Според КазТАГ той ще опише по какъв начин Самат Абиш го е принудил да подпише документи против Имангали Тасмагамбетов, който по това време заемаше поста министър на защитата, в подмяна на преустановяване на наказателното дело.

Според полковника дъщерята на някогашния президент на страната Дарига Назарбаев, по това време заместител на Мажилиса, е подкрепила Самат Абиш и Карим Масимов. Карабеков, който отхвърли да се лъжесвидетелства, в последна сметка влезе в пандиза.

Подобно предложение, съгласно полковника, е направено и до генерал-майор от авиацията Аскар Булдешов, полковник Роман Курманбаев и генерал-майор Тимур Абишев. Предложението е на основния боен прокурор Ергали Мерзадинов.

Освен това полковникът ще опише по какъв начин чиновниците на КНБ са обучавали ислямистки бойци на територията на Казахстан, както и съобщи, че ще хвърли светлина върху задачите и дилемите на трагичните януарски събития.

Освен това военните ще опишат за корупцията в Министерството на защитата, за подборите на най-известните казахстански чиновници и по какъв начин Дарига Назарбаева е забъркана във всичко това.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР