Племенникът на бившата първа дама на страната Антонина Стоянова –

...
Племенникът на бившата първа дама на страната Антонина Стоянова –
Коментари Харесай

Президентски племеник е арестуваният с наркотици лекар в Пловдив

Племенникът на някогашната първа дама на страната Антонина Стоянова – 44-годишният доктор Борис Кузманов, е задържаният за владеене на опиати в Пловдив, научи TrafficNews. Както към този момент съобщихме, автомобилът на акушер-гинеколога е бил спрян за инспекция от служители на реда от 6-то районно управление (на МВР) в града през днешния ден. Според информация на медията ни, в колата му са открити няколко разнообразни типове дрога, измежду които 10 топчета хероин.

Медицинският експерт изрично отказал да бъде тестван с механически средства за приложимост на алкохол и опиати, както и да се подложи на кръвна проба. Арестуван е за 24 часа, следва да стане ясно дали прокуратурата ще удължи задържането до 72-часа и да изиска непрекъснат арест.

Това не е първото нарушение на медика. Той и сътрудника му доктор Христо Кунчев бяха упрекнати за причиняване на гибел заради лекарска небрежност на 77-годишната Елена Венкова. Двамата са оперирали пациентката на 18 септември 2009 година След като излиза от упойката, дамата получава болки в корема. Тогава доктор Кузманов ѝ прави проучвания с ехограф и схваща, че в корема на дамата се събира течност. На околните било обяснено, че това е обикновено. По-късно обаче болките станали нетърпими и гинекологът изписал хапчета за по-добра перисталтика. На идващия ден двамата лекари разбрали, че пациентката е направила перитонит. Наложило се наново да я оперират и тогава открили, че матката е пробита от предната хирургическа намеса. Взели решение да я отстранен. Три дни след интервенцията Елена Венкова умряла. Двамата получиха по година и половина затвор условно. Делото мина три пъти през Окръжен съд, два пъти през Апелативен и един път през Върховен. В последна сметка след 9-годишна правосъдна сага през октомври 2018 година бяха оправдани.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР