Племе от , чийто обем на мозъка на членовете намалява

...
Племе от , чийто обем на мозъка на членовете намалява
Коментари Харесай

Племе от Амазония може да е ключът към справяне с деменцията

Племе от, чийто размер на мозъка на членовете понижава със 70 % по-бавно от този на западняците, може да е ключът към отбягване на деменция в по-късен стадий на живота. Изследователи споделят, че здравословното хранене и интензивният метод на живот, практикуван от племето Цимане, могат да обяснят голямата разлика, осведоми " Стъди Файндс “, представен от БГНЕС.

Мозъчната недоразвитост или загуба на мозъчни кафези е признак, обвързван с заболяването на Алцхаймер и деменцията. Въпреки че сканирането на мозъка демонстрира, че коренното население на Цимане от боливийската Амазония има сходни равнища на мозъчно инфектиране - признак, който се счита за симптом на мисловен крах - като западняците, мозъкът им остава по-здрав. Изследователите зад констатацията считат, че защото Цимане нямат достъп до актуалната медицина като западните си сътрудници, тяхното хранене и метод на живот са най-вероятното пояснение.
 Дрон снима племе в Амазонската джунгла, неподозиращо за външния свят Дрон снима племе в Амазонската джунгла, неподозиращо за външния свят
Удивителни фотоси на дрон за първи път демонстрират фрагменти на племе в Амазонската джунгла, които в никакъв случай не са имали контакт с външния свят....

Цимане са извънредно физически дейни и ядат храна с високо наличие на фибри, като зеленчуци, риба и малко количество месо. Предишни проучвания също демонстрират, че хората в племето имат доста невисок риск от сърдечни болести спрямо европейците. 

Д-р Хилард Каплан, професор по стопанска система на здравето и антропология в университета Чапман, който е изучавал Цимане в продължение на съвсем две десетилетия, управлява проучването. " Нашият затънал метод на живот и храна, богата на захари и мазнини, може да ускорят загубата на мозъчна тъкан с възрастта и да ни създадат по-уязвими към болести като заболяването на Алцхаймер. Цимане може да служи като основа за здравословно стареене на мозъка “, изяснява той в известие за медиите. " Това изследване демонстрира, че Цимане се открояват освен във връзка с здравето на сърцето, само че и на здравето на мозъка. Констатациите оферират необятни благоприятни условия за интервенции за възстановяване на здравето на мозъка ".

Изследователите са сканирали мозъка на 746 възрастни Цимане на възраст сред 40 и 94 години. Екипът употребявал сканиране, с цел да пресметна размера на мозъка и по-късно изследвал връзката им с възрастта на Цимане. След това те сравнили тези резултати с тези на три индустриализирани популации в Съединени американски щати и Европа. Резултатите демонстрират, че разликата в размера на мозъка сред междинна възраст и напреднала възраст е 70 % по-малка при Цимане, в сравнение с при западните популации. Това, споделят откривателите, демонстрира, че мозъците на Цимане евентуално се изправят пред доста по-малка недоразвитост на мозъка, в сравнение с западняците с напредването на възрастта. Атрофията корелира с риска от когнитивно увреждане, функционален спад и деменция.

Според създателите на проучването, ниските опасности от сърдечни болести на Цимане биха могли да надвишат техния инфекциозен риск, провокиран от зараза, като повдигат нови въпроси по отношение на аргументите за деменцията. Една допустима причина е, че при западняците възпалението е обвързвано със затлъстяване и метаболитни аргументи, до момента в който при Цимане то се задвижва от респираторни, стомашно-чревни и паразитни инфекции. Инфекциозните заболявания са най-известната причина за гибел измежду Цимане, изясняват откривателите.
 Членовете на племе в Боливия имат най-здравите сърца в света Членовете на племе в Боливия имат най-здравите сърца в света
Боливийското племе цимане изненада американски откриватели с невероятни индикатори, съгласно които техните сърца са най-здравите в св...

" Цимане ни дава необикновен натурален опит върху евентуално нездравословните резултати на актуалния метод на живот върху нашето здраве “, споделя доктор Андрей Иримия, откривател от Университета в Южна Калифорния. " Тези открития демонстрират, че мозъчната недоразвитост може да бъде доста забавена от същите фактори на метода на живот, свързани с доста невисок риск от сърдечни болести. "

Местните хора от Цимане привлякоха вниманието на учените, когато по-ранно изследване откри, че те имат извънредно здрави сърца в по-напреднала възраст. Това предходно изследване, оповестено от The Lancet през 2017 година, демонстрира, че Цимане имат най-ниското разпространяване на коронарна атеросклероза от всички известни на науката популации и че имат малко рискови фактори за сърдечно-съдови болести. Много ниският % на сърдечни болести измежду почти 16 000 Цимане е доста евентуално обвързван с техния прединдустриален метод на живот за издръжка, лов, събиране, лов на риба и земеделие.

Още от АМЕРИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР