play pause stop mute unmute max volume / Интервю на

...
play pause stop mute unmute max volume / Интервю на
Коментари Харесай

Поругани са еврейски гробове в Централните софийски гробища


play pause stop mute unmute max volume / Интервю на Ирина Недева с Джаки Пилисоф и доктор Александър Оскар Update Required To play the media you will need to either update your browser to a recent version or update your Flash plugin. Еврейски гробове в Централните софийски гробища са поругани. За това се разбра от обръщение до близки и другари в обществените мрежи, което беше препращано в разнообразни групи. Снимките приказват сами за себе си.

В изявление за предаването " Хоризонт до обед " Джаки Пилисоф , първоизточникът на информацията, описа:

Аз отидох там, където са заровени моят татко и моята майка, по този начин открих, че има много гробове, над 20-30, които вандалски са разрушени и разрушени, в това число гробът на татко ми. Явно с някакъв лост са съумели да реалокират плочата, която е върху гроба. Този гроб е от 1970 година и е доста на ниска цена. По това време се правеха от бетон. Не коства нещо, което да провокира нужда от плячкосване, т.е. това деяние явно е с една единствена цел – вандализъм. Очаквам реакция от съответните управляващи и органи. Доколкото видях, на изхода на гробищата има една табелка, на която написа, че когато някой види, че надгробна плоча е по някакъв метод разрушена, би трябвало да записва събитието в най-близкото районно ръководство на Министерство на вътрешните работи и с протокола от тази регистрация да отиде във компанията, която охранява гробищата, с цел да може да получи някаква отплата за нанесените вреди.

Наистина бяхме доста обезпокоени, откакто господин Пилософ ни осведоми и ни даде тези фотоси. Това съобщи пред " Хоризонт " доктор Александър Оскар , ръководител на Организацията на евреите в България " Шалом “:

Ние навреме реагирахме. Сигнализирахме на Столична община. Аз персонално разговарях със заместник-кмета доцент Чобанов, който дава отговор за гробищните паркове. Той от своя страна разпореди да се направи инспекция. Установихме, че към 20 гроба са разрушени. Това е безчовечен, вандалски акт, който в действителност буди единствено страдание. Благодаря на Министерство на външните работи, в лицето на Екатерина Захариева, за съответната реакция с декларация, която остро осъжда този вандалски акт. Това обръщение ясно споделя, че ние не можем да сме толерантни към такива вандалски прояви.
Цялото изявление с Джаки Пилисоф и доктор Александър Оскар можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР