play pause stop mute unmute max volume / Интервю на

...
play pause stop mute unmute max volume / Интервю на
Коментари Харесай

Мария Спирова: Брекзит е така построен като концепция, че той не може да е прагматичен


play pause stop mute unmute max volume / Интервю на Силвия Великова с Мария Спирова Update Required To play the media you will need to either update your browser to a recent version or update your Flash plugin. Проблемът на Брекзит от английска страна е и проблем на всички българи, които живеят във Англия, защото всички неуспехи на това държавно управление се трансформират главно в неуспехи за европейските поданици на Англия. Това уточни в изявление за предаването " Преди всички " на стратегия " Хоризонт " журналистът Мария Спирова :

Всъщност ние се превърнахме дейно в единствената разменна монета, която очевидно това държавно управление счита, че има, с цел да притиска Брюксел по някакъв метод. Още преди да се случи Брекзит може да има съществени стопански отблясъци върху Англия, които евентуално към този момент ще се сторят непростими на гласоподавателите.

Брекзит е по този начин издигнат като идея, че той не може да е прагматичен, добави Спирова:

Няма по какъв начин от нещо, което е явно икономическо самоубийство, да произлезе някакъв градивен развой. Просто е комплицирано човек да си го показа. Въпросът за правата на европейските жители, който провокира големи паники измежду над милион британци в Европа и над 3 милиона европейци във Англия, в действителност може да се позволи елементарно. Самият Дейвид Камерън преди да подаде оставка се е опитал да го позволи рационално, като е предложил на държавното управление си незабавно да се предложат едностранни гаранции за опазване на всички права на европейците във Англия. Единственият човек, поради който това не се случи, по думите на тогавашния финансов министър Озбърн, е самата Тереза Мей, която има тежка политическа фиксация върху премахването на чужденците от Англия.

Цялото изявление с Мария Спирова можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР