Плаващото мнозинства е нещо естествено предвид състава на парламента“, смята

...
Плаващото мнозинства е нещо естествено предвид състава на парламента“, смята
Коментари Харесай

Политологът Петър Чолаков: Нито Борисов, нито Петков имат интерес да развалят ротацията

„ Плаващото болшинства е нещо естествено поради състава на Народното събрание “, счита Чолаков.

Той акцентира, че предстоят да се вземат значими решения за назначения в редица институции като Българска народна банка и Сметната палата и добави, че залогът е „ голям “.

„ През годините Бойко Борисов е показал, че е прекомерно еластичен “, разяснява още политологът по Евронюз.

„ По отношение на Бойко Борисов главният му проблем беше Иван Гешев– този проблем беше решен “, означи Чолаков.

Ако се види политическото държание на Борисов и реакцията му на журналистически въпроси – той скочи като жилнат, когато стана въпрос за имунитета му предходната седмица. Развика се на публицистите. Борисов явно е обезпокоен, когато става въпрос за ДНК експертизи.

„ Местните избори ще бъдат през октомври и най-късият небосвод е да има предварителни парламентарни избори дружно с тях, само че обстановката е толкоз трагична “, уточни Чолаков.

„ Следя по обществените мрежи, че гласоподавателите на ПП-ДБ става все по-нетърпеливи. Вероятно поради това и водачите им изостриха тона по отношение на Борисов предходната седмица. Ако има такива неща, които тормозят гласоподавателите, за ПП-ДБ поражда въпросът дали да не престават да стоят в ръководството, където ГЕРБ последователно ще ги храносмила или другият вид е да се върви на избори “, счита политологът.

Все отново е добре да има постоянно държавно управление, вместо избори през няколко месеца, счита Чолаков.

„ ПП-ДБ бяха едни пасивни наблюдаващи на измененията във Висш съдебен съвет с отстраняването на Иван Гешев – просто стояха и гледаха в профил “, разяснява още той.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР