Плаващият под флага на Руската федерация ферибот Славянин“ се е

...
Плаващият под флага на Руската федерация ферибот Славянин“ се е
Коментари Харесай

Руски кораб се сблъска с кораб от Украйна в наши води

Плаващият под флага на Руската федерация ферибот „ Славянин “ се е сблъскал с различен кораб на 46,6 nm източно от с. Тюленово, общ. Шабла. От кораба е докладвано, че инцидентът става с плаващия под флага на Палау транспортен съд за генерални товари NEW RAOUF (IMO: 8342375). Той е плавал от украинското пристанище Измаил с направление Босфор, а фериботът от Варна - към Кавказ.

NEW RAOUF сега се намира източно от Арапя, съгласно данни от AIS и продължава прехода си, оповестява Maritime.bg. Засега обаче не може да се удостовери публично, че тъкмо това е плавателният съд, взел участие в конфликта.

Ферибот „ Славянин “ получава пробойна в левия ръб в региона на мидела, нахлула е задборна вода и съдът е получил крен от 2 градуса. Взето е решение за връщане към Варна, където ще се извърши ревизия.

Сблъсъкът е станал в 02:50 ч. на 8 ноември. За благополучие няма потърпевши моряци и не е позволено замърсяване. 

Ферибот „ СЛАВЯНИН “ (SLAVYANIN, IMO: 8300169) е издигнат през 1984 година, плава под флага на Руската федерация. Съдът има дължина 150 м., ширина 21 м. и дедуейт 6258 т. Корабът е благосъстоятелност и се менажира от основаната в Темрюк ANSHIP LLC, съгласно данни на „ Equasis “. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР