Plava Laguna Croatia Open Umag, полуфиналЯник Синер – Франко Агаменоне

...
Plava Laguna Croatia Open Umag, полуфиналЯник Синер – Франко Агаменоне
Коментари Харесай

Синер надви Агаменоне за първия си ATP финал на клей


Plava Laguna Croatia Open Umag, полуфинал

Яник Синер – Франко Агаменоне 6-1, 6-3

Яник Синер доближи до мача за купата на ATP 250 шампионата в Умаг след двусетов триумф над неговия съотечественик Франко Агаменоне. Успехът донесе на световняи №10 първия му край за сезона, който ще бъде и първи за него на клей откогато е част от Тура.

Между Синер и трофея стои Карлос Алкарас, който по-рано през днешния ден в профил сензацията на шампионата Джулио Дзепиери.

Синер бе доста по-ефективен на начален удар, като направи единствено една двойна неточност против четири на Агаменоне и в това време завоюва 81% от точките си на първи сервис (21/26). Първата ракета на Италия осъществя пет от деветте си точки за пробив (56%), до момента в който международният №136 оползотвори един от своите три брейкбола (33%).

Мачът стартира вихрено за Синер, който диктуваше играта с помощта на прецизния си начален удар и безпощадните офанзиви от главната линия. Вторият подложен относително елементарно съумя на два пъти да пробие сервиса на сънародника си и на процедура реши сета, повеждайки удобно с 5-0. Агаменоне прекъсна серията му, само че не за дълго и Синер още веднъж завоюва подаването си, приключвайки първия сет при 6-1 след едвам 26 минути игра.

Двукратният първенец на Sofia Open бе покрай това да направи нова сериозна крачка към успеха, само че при започване на втората част пропусна два шанса за пробив. Агаменоне на два пъти поведе в геймовете, само че Синер не му разреши да се откъсне в резултата и последователно преоткри правилния темп, натрупвайки задатък от 5-2.

Двубоят изглеждаше решен, само че Синер разреши на своя съотечественик да върне интригата откакто позволи двойна неточност при брейкпойнт. Колебанията в играта на международния №10 обаче не продължиха дълго и няколко минути по-късно той стигна до решителен пробив, с който оформи крайното 6-1, 6-3 по-късно под час и половина игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР