Plava Laguna Croatia Open Umag, финалЯник Синер – Карлос Алкарас

...
Plava Laguna Croatia Open Umag, финалЯник Синер – Карлос Алкарас
Коментари Харесай

Синер обърна Алкарас за първи трофей през 2022


Plava Laguna Croatia Open Umag, край
Яник Синер – Карлос Алкарас 6-7(5), 6-1, 6-1


Яник Синер трябваше да изчака седем месеца, само че първата му купа през 2022-а най-накрая е реалност. Тя пристигна по страховит метод след поврат 6-7(5), 6-1, 6-1 против Карлос Алкарас във финала на шампионата в Умаг, противопоставил двамата най-ярки гении в международния тенис.

В мач на високо равнище Алкарас завоюва равностойната първа част, изигравайки превъзходен тайбрек. От началото на втория сет Синер стартира все по-често да диктува темпото от главната линия. Той бе подкрепят от отлични сервиси при брейкболите на противника, с цел да стигне до това да завоюва 12 от последните 14 гейма в мача.

Победата пристигна след 2 часа и 26 минути на корта в Хърватия, а с нея Синер изравни съперничеството с испанеца на 2-2 триумфа.

„Много съм благополучен. Имах тежка година до момента, нещастни моменти, само че работехме непрекъснато, с цел да играя по-добре, да бъда по-добър състезател и по-добър човек. Много съм благополучен, че най-сетне подвигам трофей тази година, само че знам, че би трябвало да подобря доста неща. Това е развой.“

В първия сет двамата преобладаваха със сервисите си и тайбрекът бе най-логичният свършек. В него един свръхестествен предпазен лоб на Алкарас му донесе задатък от 4-1 точки и макар че малко по-късно Синер направи серия от три точки, то още една брилянтна отбрана на испанеца му донесе триумфа.

Ключов за развиването на мача се оказа вторият гейм на втория сет. В него Синер избави цели шест брейкбола, а незабавно по-късно на собствен ред реализира първия пробив в дуела.

„Това бе основният миг. Знаех, че би трябвало да оцелея. Той направи няколко непредизвикани неточности и бях доста благополучен, че завоювах този гейм. След това играх добре на ретур и подвигнах малко равнището си, след това открих решение.“

Постигнатият пробив се оказа първи от общо пет в хода на втория и третия сет. За Алкарас това бе втори следващ изгубен край след този от Лоренцо Музети в Хамбург преди седем дни. Достигането до мача за трофея ще му обезпечи нанагорнище под №4 в понеделник за сметка на Стефанос Циципас.

За Синер триумфът е първи над тенисист от топ 5, а той му носи и първи трофей на клей въобще. До този миг нито един тенисист не бе успявал да реализира поврат против Алкарас през 2022-а.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР