Платформата за анализ на мобилни данни App Annie представи своята

...
Платформата за анализ на мобилни данни App Annie представи своята
Коментари Харесай

6 световни тенденции при ползването на приложения през 2022 година

Платформата за разбор на мобилни данни App Annie показа своята прогноза за 2022 година. Анализаторите са разпознали шест съществени трендове в тази област, написа „ Комерсант “.

Първата от тях е, че броят на дейните консуматори на видео услугата TikTok ще доближи 1,5 милиарда през 2022 година. По този метод, това приложение ще бъде едно от най-бързите в постигането на този индикатор: при TikTok това ще отнеме 34 тримесечия, а да вземем за пример, на месинджъра на WhatsApp бяха нужни 41 тримесечия. С други думи, TikTok доближава този индикатор по-бързо с съвсем две години.

Като цяло броят на приложенията, чиито брой изтегляния надвишава 1 милиард, ще нарасне през идната година от 20 на 22 и това е втората наклонност. Границата от 1 милиард изтегляния за една година се чака да преодолеят две приложения през 2022 година – обществената мрежа Pinterest, която е профилирана в издание и запазване на фотоси, и мобилната игра Temple Run 2.

Третата наклонност, съгласно анализаторите от App Annie, е повишаването на известността измежду поколението Z (родени в интервала 1993 г.-2001 г.) на финансовите приложения, такива като приложението за вложители Robinhood или платформата за криптовалута Coinbase. Използването от поколението Z на такива приложения през 2022 година ще нарасне със 155% спрямо 2020 година, до 18,9 милиарда потребителски сесии, предвиждат от App Annie.

Четвъртата наклонност е обвързвана с повишаване на разноските на потребителите в обществените приложения – с 82% по отношение на 2020 година, до $9 милиарда. Лидери при потребителските разноски в тази област в този момент са TikTok и платформите за стриймъри Twitch и BIGO LIVE.

Другите две трендове се отнасят до развлекателните приложения и игри. Разходите на потребителите на приложения за занимания ще доближат 12 милиарда $ през 2022 година, увеличавайки се двойно по отношение на 2020 година. Този растеж се дължи на първо място на разнообразни абонаменти, изключително на видео услуги. Например, разноските на потребителите в YouTube за цялото време до момента надвишиха 3 милиарда $ през октомври.

Последната наклонност е, възходящата известност на по този начин наречените метаверсивни мобилни игри, т.е. такива, които не са единствено една съответна игра, а по-скоро съставляват сами по себе си платформа с опция да се играе, да се основават игри и така нататък Най-известният образец за метаверсивна мобилна игра е Roblox. Според прогнозите на App Annie, годишните разноски на ползвателите на този тип игри през 2022 година ще доближат общо 3,1 милиарда $.

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР