Платформата вече предлага по-голям брой ядра и повече паметEPYC процесори

...
Платформата вече предлага по-голям брой ядра и повече паметEPYC процесори
Коментари Харесай

Oracle Cloud се подсили с новите AMD EPYC процесори

Платформата към този момент предлага по-голям брой ядра и повече памет

EPYC процесори от второ потомство усилват продуктивността на Oracle Cloud E3
(снимка: AMD)

Второ потомство AMD EPYC процесори се употребяват в инфраструктурната изчислителна платформа Е3 на Oracle Cloud, като обезпечават на потребителите на тази услуга по-висока продуктивност, оповестиха от разработчика на чипове.

Сървърите на Oracle Cloud – модели „ E3 standard ” и „ bare metal ” – в този момент са снабдени с процесори AMD EPYC 7742 и към този момент са налични за клиентите.  Те се възползват от главните преимущества на EPYC чиповете – висока пропускателна дарба при работа с паметта и най-голям брой ядра за x86 процесор в решения за осведомителни центрове.
още по тематиката
Oracle Cloud E3 платформата е подобаваща както за общи цели, по този начин и за интензивни изчислителни натоварвания като разбор на огромни размери данни и бизнес приложенията на Oracle. Снабдена с процесора AMD EPYC 7742, Е3 платформата разрешава на потребителите да работят с „ тежки ” приложения като симулации на риска, молекулярно моделиране и контекстуално търсене.

На платформата към този момент могат да се пускат виртуални машини (VM) с по-голям брой ядра – до 64 и „ bare metal ” модели с до 128 ядра. По-високо е и съотношението памет/ядро за задания, употребяващи доста памет. Клиентите на Е3 получават 16 GB памет на ядро, или двойно по-високо съответствие, в сравнение с при досегашните Е2 платформи с AMD EPYC процесори.

Oracle Cloud E3 системите към този момент са налични в някои райони на Съединени американски щати, Германия и Япония. В рамките на идващите три месеца Oracle възнамерява да направи Е3 платформата необятно налична във всички райони, където оперира.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР