Платформата MyMuzeiko удължава преживяването и извън музеяПосетителите в Музейко могат

...
Платформата MyMuzeiko удължава преживяването и извън музеяПосетителите в Музейко могат
Коментари Харесай

Музейко влиза и в дома на децата с онлайн портал

Платформата MyMuzeiko удължава прекарването и отвън музея

Посетителите в Музейко могат да сканират гривните си за вход и по този начин да отбележат кои научни области са забавни за тях

Детският теоретичен център Музейко започва взаимно с Виваком уеб портал, който придвижва просветителното прекарване вкъщи. My Muzeiko задълбочава интереса на дребните откриватели в обичаните им научни дисциплини.

Още със старта си преди две години Музейко предприе новаторския метод в образованието – да въодушевява научните ползи от най-ранна възраст, като подтиква децата сами да опитват и по пътя на откривателството да получават нови познания. Виваком поддържа модерната идея на Музейко през цялото време и две години по-късно двете организации стартираха уеб портала My Muzeiko.

Благодарение на актуалните технологии, My Muzeiko e първа крачка към същинско персонализиране на наученото в едно музейно пространство. Това е платформа, посредством която посетителите на музея удължават своето вълнуващо прекарване и отвън него.

Музейко подтиква децата сами да опитват и по пътя на откривателството да получават нови познания

Системата работи благодарение на мобилни четци, ситуирани на територията на целия музей. Чрез особено конфигурирано на тях Android приложение посетителите могат да сканират гривните си за вход и по този начин да отбележат кои научни области са забавни за тях. Тези сфери на ползи се генерират автоматизирано в профила, който всеки родител или клиент може да си сътвори в платформата My Muzeiko. Чрез нея те ще получават нова и забавна информация в съответните области, поднесена на наличен за децата език.

My Muzeiko може да се употребява комфортно както на компютър, по този начин и на таблет или мобилен телефон, а профилите се основават елементарно с регистрация в платформата и са добре предпазени. Съвсем скоро посетителите на Музейко ще получат от портала освен забавна информация по тематиките, които ги вълнуват, само че и достъп до личните им фотоси и видеоклипове, направени в Музейко.

Системата работи благодарение на мобилни четци, ситуирани на територията на целия музей

Предстои създаване на специфична секция за учители в My Muzeiko. Една от задачите на уеб портала е да се развие като платформа за практични интерактивни образователни действия, които учителите да употребяват в час.

My Muzeiko е създаден от компанията Indeavr и екип на детския теоретичен център с софтуерната поддръжка на Виваком. Информационното наличие на платформата се приготвя с поддръжката на БГ Наука и BBC Знание.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР